Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!donderdag 28 juni 2012

Marker bruidsrijglijf

Het is weer een tijd geleden dat ik aan het rijglijf heb gewerkt dit kwam door onze midweek en het organiseren van mijn expositie. Mijn voornemen was het laatste deel op te tekenen en mee te nemen naar onze midweek. Zo gezegd zo gedaan, alles mooi opgetekend de mulstof erop gelockt en ik kon weer verder ik had er zin in. Alles bij elkaar gelegd en ik maakte thuis het begin, oh dacht ik wat gaat het soepel ik voelde helemaal geen weerstand en controleerde het garen of ik de juiste dikte had. Dit was goed, dan maar verder, toch vond ik het vreemd zou het door mijn nieuwe vingerhoed komen deze is van siliconen en is de eerste vingerhoed waar ik mee kan werken. Ik was begonnen met de kettingsteek deze lopen door de rankies en ik was al een flink stuk opgeschoten. Terwijl ik het ging opbergen legde ik het bij de andere geborduurde delen en toen kwam ik tot de schokkende ontdekking dat de mul die ik erop gelockt had van een heel andere kwaliteit was. Deze had ik nog liggen en het was precies groot genoeg om te gebruiken, eigen schuld dikke bult, door mijn zuinigheid met stof knippen (elke naaister heeft dit) ik wilde het grotere stuk bewaren voor iets anders. Wat nu, de kettingsteek uithalen op zijden stof is geen optie, er blijven gaatjes achter van de insteek, gelukkig had ik voldoende zijde gekocht en heb ik alles weer opnieuw opgetekend en voorzien van de goede mul. De linkse stof is veel dichter geweven en daardoor  moeilijker te bewerken.

Zie je wat een groot verschil het is, inmiddels is het weer opgetekend en weer aan gewerkt. Dit is zo mooi om te maken en ik hoop binnen afzienbare tijd het rijglijf af te hebben.


Dit zijn de panden die af zijn (geheugen steuntje).

10 opmerkingen:

 1. O Jessie wat jammer, maar het word schitterend
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zonde van de tijd, die je er in had gestoken, maar je bent weer opnieuw onderweg ermee.
  Succes en lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het altijd zo zonde van de energie die je in iets gestoken hebt wat dan niet goed blijkt te zijn, maar gewoon uithalen en als dat niet kan opnieuw beginnen. Je leert er wel van... alleen is dat altijd achteraf...
  Het wordt echt beeldschoon, dat zie je nu al!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een hele klus volgens mij, maar wel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt geweldig en ja soms zijn we verkeerd zuinig, gelukkig had je genoeg stof! Ben zo benieuwd hoe dat straks op jouw mannequin zal staan! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is prachtig Jessie. Jammer van de tegenslag.
  Fijn weekend, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh Jessie wat afschuwelijk zo'n ontdekking, maar kun je misschien met het verloren geleelte toch nog iets moois maken??
  Ik vind het lijfje van een grote schoonheid, zit me te vergapen aan de kleuren en de prachtige motieven en ben heel blij dat ik de voortgang kan volgen op je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Corrie ik heb het meteen weg gegooid want het patroon was erop getekend en de gaatjes van de insteek blijf je altijd zien.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...