Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!maandag 11 juni 2012

Midweek Beutenaken.

Beutenaken zie ik jullie denken, nou dat ligt in het Limburgse heuvelland 21 km rijden van ons vandaan. Het idee ontsprong tijdens een van onze bijeenkomsten met het Schwälmergroepje, een vriendin van Willy heeft daar een vakantiehuisje waar ze al verschillende keren waren geweest. Zij hadden er zelfs een open dag gehouden om al hun kreaties te laten zien, en het was een groot succes. Bij mij ging natuurlijk meteen een lichtje branden misschien was dit wel iets voor ons om onze werkjes te tonen, maar helaas bij haar kon het niet. Nou dachten we, zullen we een midweek boeken en heerlijk daar gaan handwerken. En ja het is ons gelukt om een ander huisje te huren omdat het huisje van de vriendin maar voor 4 personen was. Inmiddels hebben we een week achter de rug met regen, zon, wandelen, heel veel plezier en natuurlijk handwerken. Voor een aandenken aan onze midweek had ik het volgende bedacht, bij de kringloop had ik 5 ontbijtbordjes gekocht (het was een verrassing) aidastof meegenomen en de dames moesten garen meenemen in hun lievelings kleuren. Thuis had ik een mal gemaakt om de afmeting te tekenen op het stof, dit wordt naderhand op het bordje geplakt. Heel veel boeken en patronen, de opdracht was om er iets op te borduren als herinnering, het resultaat kan ik pas volgende week laten zien omdat niet alles was afgekomen.Hier zie je ons huisje een verbouwde vakwerkboerderij uit 1839, de tuin aan de achterkant grenst aan 'het Grote Bos en het kabbelende riviertje de Gulp, van hieruit kan je zo direct het bos inwandelen. In het volgende bericht zal ik meer laten zien van onze avonturen.

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk huis en wat gezellig zal dat zijn geweest! Ben heel benieuwd wat je met de bordjes hebt gedaan! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er leuk en veelbelovend uit. Samen handwerken, ja gezellig! Samen in een huisje voor een midweek: nog gezelliger! Gauw naar het volgende blog.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...