Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!maandag 30 juli 2012

Weer verrasingen!

De afgelopen weken waren heftig, zaten nog midden in de onderzoeken van Peter, belandde ik een nachtje op de acute opname. Achteraf viel het allemaal mee er waren problemen met mijn medicijnen voor de bloeddruk, dit speelde ook al maanden. Al 26 jaar nam ik dezelfde medicijnen en ineens reageerde ik er verkeerd op en kreeg er andere voor in de plaats, resultaat nog meer problemen. Op dit moment gaat het goed maar moet toch nog naar de cardioloog voor een echo van mijn hart en krijg een eventrecorder mee. Dit moet je op je lichaam dragen en registreert de hartslag, ik ga ervan uit dat dit eenmalig is want ik voel me nu goed. Morgen krijgen we de uitslag van de biopsie van Peter en daar maak ik me meer zorgen over want hij is ook erg moe. Mijn vriendin die elk jaar op vakantie gaat in Frankrijk stuurde me een opkikkertje.

Dit geweldig tijdschrift voor kruissteek.

Deze gordijntjes staan erin, ga ze maken voor in mijn handwerkkamertje, garen en stof heb ik al in huis zo gauw mijn Marker rijglijf klaar is (schiet al aardig op).

Het kan ook als een tafelloper.

Dit mooie hart vraagt ook om gemaakt te worden.

Dit mooie Engels rood bord vond Marco voor mij bij de kringloop.

Heb het onder de terrine gezet, het kleine eierdopje kreeg ik van Tonny.


11 opmerkingen:

 1. Spannende tijd en ik wens je veel sterkte.

  Een mooi tijdschrift, dat verzet de gedachten.

  Wat een mooi kado.

  Groetjes van Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja nu allebei bij de doktoren over de vloer, je zou ook wel een hoge bloeddruk krijgen van al dat gedoe! Hoop dat de uitslag van zowel Peter als van jou meevalt en jullie allebei weer snel in gewone doen geraken!
  Je hebt in ieder geval heel leuke patroontjes om te maken gekregen, de gordijntjes zijn beeldschoon, maar ook de loper is prachtig! Sterkte allebei en toch veel plezier met de steekjes.
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wouw Jessie, dat is inderdaad heftig, jij ook nog !!
  Heel veel sterkte met alles. Maar je hebt leuke plannen voor je kamertje, mooie gordijntjes!
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel sterkte allebei en ik hoop dat de uitslag voor peter gaat meevallen.
  Het boekje ziet er mooi uit, vooral het hart.
  Groetjes Chris

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Jessie, Wat vervelend allemaal. Ik hoop dat het allemaal goed komt met jullie.Groeten Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hej Jessie, dat is wel even schrikken. Hopelijk is het nu weer helemaal goed en krijg je er geen last meer van.
  Leuke plannen maak je al weer om iets nieuws te handwerken.
  Mooi bord, het past goed bij het andere rood wit servies.
  Alvast veel plezier met het boek.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het blijft altijd vreselijk dat wachten op uitslagen. Ik leef met jullie mee. Zelfs nadat ik officieel genezen was verklaard door de HH Doctoren, bleef het wachten op de uitslag van onderzoeken, foto's , scans en biopsiën afschuwelijk spannend.
  Het Franse borduur blad "Point de croix" is altijd heel mooi! Ik heb er al vaker patronen uit gebruikt. Heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat naar allemaal, ik hoop dat jullie goed nieuws krijgen morgen. Heerlijk om zo'n cadeau te ontvangen, dat verzet de gedachten even. Sterkte met alles en wie weet tot ziens in Roermond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij komen op de zaterdag, Jeanny kan ik vragen of je er bent.

   Verwijderen
 9. Zaterdag ben ik in Roermond hoor, tot ziens aldaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Even een paar weken niet hier geweest door de vakantie, en nu lees ik dat jullie allebei zo heftig aan het dokteren zijn. Ik hoop maar dat jullie inmiddels gunstige uitslagen hebben gehad.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...