Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!dinsdag 14 augustus 2012

Marker Bruidsrijglijf af!

Het Marker bruidslijf is af, al heeft het voor mijn gevoel wel lang geduurd door de pauzes die ik moest houden vanwege het zware borduren. Door 2 lagen stof (changeantzijde en mull aan de achterkant) is het behoorlijk stroef, maar ik ben  trots op het resultaat. Ik zal jullie de werkzaamheden laten zien vanaf het begin.

Van een proeflapje een sweetbag gemaakt, zo kon ik ook oefenen op de molentjes dit zijn de gaatjes waar het koord doorheen getrokken wordt. Je maakt een gaatje met een priem, daar leg je een metalen schijfje (rvs) op met de juiste afmeting dat wordt bevestigd met een festonnetje. Zo krijg je dan een mooi afgewerkt gaatje om met het koord het lijfje dicht te trekken.

De materialen zoals mull, changeantzijde, baleinen en het koor (band) waar het mee afgewerkt wordt.

Het patroon opgetekend, alleen is het jammer dat de carbon niet lang houdt op de zijde, het glijd als het ware eraf. Gelukkig kan je dan altijd nog op het patroon kijken.

Toen de geborduurde delen af waren heb ik eerst een proefmodel van katoen gemaakt, het moest passen op mijn paspop en daarna kon ik de delen op maat knippen en in elkaar zetten.De achterkant.

Hier kan je de molentjes goed zien, ik vond het leuk om deze te maken.

Het bloesje had ik gekocht bij H&M voor een klein prijsje, zo is het een beter geheel. Ook heb ik een rok erbij gemaakt van donkerblauwe stof en afgebiesd met een strook zijde en kant. Als ik er helemaal uit ben maak ik een blouse wat erbij hoort, heb in verschillende boeken gekeken maar weet nog niet precies hoe. Ik heb er de hanger omgehangen met de bedeltjes, vond het wel grappig staan.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...