Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!donderdag 20 december 2012

Kerstviering met de maandaggroep

Elk jaar maken we voor de kerst een handwerkje voor elkaar, bij binnenkomst wordt op het pakje een nummer geplakt en naderhand mag dan elk een nummer trekken, trek je je eigen nummer moet het opnieuw want het is de bedoeling dat jouw werk bij een ander terecht komt. We maken het dan heel gezellig met wat leuke decoratie en natuurlijk heerlijk gebak, hiervoor heeft elke groep een spaarpot wat beheerd wordt door een persoon van de groep. Elke maand wordt er een euro in gedaan en zo hebben we dan bij iets speciaals altijd genoeg om het te bekostigen. Bij binnenkomst wordt.in een aparte ruimte de pakjes van een nummer voorzien, hier druppelen ze achter elkaar naar binnen.


Dan wordt er gezellig bij gekletst, nieuwe boekjes en tijdschriften worden goed bekeken.


Hier wordt door Marianne een kerst gedicht voor gelezen.

Dan kan het uitpakken beginnen, het is spannend om te zien wat de dames weer allemaal hebben gemaakt.Onder het genot van koffie/thee en Limburgse vla heeft Marian een humoristisch kerstverhaal in het dialect voorgelezen, het was een zeer gezellige middag waar iedereen van heeft genoten.

10 opmerkingen:

 1. Je ziet op de foto's hoeveel gezelligheid en vriendschap dat daar aanwezig is in jullie groepje!
  Leuk idee om voor elkaar cadeautjes te maken en dan weer onder elkaar uit te delen.
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet er dat allemaal leuk uit en zo gezellig. Ik zie dat jullie mekaar wel hele leuke kadootjes geven. Er is echt wel veel werk in gestoken.
  veel lieve kerstgroeten nog
  Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellige dag en mooie cadeaus's!!!!
  De hele groep de beste wensen voor het nieuwe jaar....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met liefde gemaakte cadeautjes van zo te zien en te lezen een heel gezellige groep dames!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellig en mooie foto's. Stuk voor stuk prachtige cadeautjes gemaakt!
  Fijne dagen en lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk wat een gezellige middag hadden jullie met elkaar.
  En hele leuke werkjes hebben jullie voor elkaar gemaakt......................gezellige kerstdagen..gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gezellig Jessie en ik zie ook veel mooie cadeautjes. De bekende theedoek is ook mooi opgevuld met patroontjes.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het was inderdaad super gezellig en spannend iedere keer als er weer een pakje geopend werd. Iedereen heeft met veel zorg en liefde iets gemaakt voor een ander. Bedankt Jessie en allemaal gewoon voor alles en alle maandagen.
  lieve Kerstgroet, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een schitterend handwerk is er gemaakt door de groep. Het is heel leuk om te maken, in te pakken en dan afwachten wie jouw pakje heeft getrokken. Spannend of het ook gewaardeerd -gaat worden. Een heerlijke gewoonte! Helaas hebben wij het dir jaar overgeslagen, maar willen het echt weer bij de volgende kerst-lunch in ere herstellen!
  Hele fijne Kerstdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een schitterend handwerk allemaal Jessie

  Vanuit Zweden, wensen wij jou en je familie hele fijne kerstdagen toe, en een heel gelukkig 2013 met veel liefde geluk, en vooral gezondheid, en veel handwerkplezier, volgend jaar dat we samen mogen delen
  Liefs Joke en Angus

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...