Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 20 januari 2013

Antiek textiel

Zoals jullie weten is antiek textiel verzamelen een van mijn passies, in dit blogje wil ik een beetje laten zien wat ik zoal verzameld heb.


 


 
Dit is geborduurd op een witte zakdoek, rechts boven staan zijn er grote letters in wit geborduurd. Mogelijk in geheimschrift.

Deze lappen zijn al jaren in mijn bezit,ik heb ze allemaal laten in lijsten en hangen in het halletje. De geborduurde zakdoek was ingelijst, op de achterkant staat de naam van de inlijsterij uit Luik (BE).

Dit borduurtje ingelijst 6x9cm heb ik op een rommelmarkt gekocht voor 1 gulden, dit is zo mooi en fijntjes.

Er volgen nog meer blogjes van mijn verzameling, zal wel nog veel moeten fotograferen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...