Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!donderdag 3 januari 2013

Een nieuw jaar

Voor al mijn lezers nog een heel gelukkig, gezond en een creatief  Nieuwjaar, hier is het rustig verlopen en hebben we weer kunnen genieten van prachtig vuurwerk. Vanaf zes hoog en helder weer is dit een grandioos schouwspel ik heb een paar kiekjes van achter het raam gemaakt want naar buiten gaan vind ik veel te gevaarlijk.Het zijn natuurlijk maar fragmenten met mijn eenvoudige camera, in het echt is het veel mooier.

Het nieuwe jaar is begonnen en iedereen heeft natuurlijk weer vele voornemens, zelf heb ik geen voornemens gemaakt want het loopt toch altijd weer anders. Afgelopen jaar was er een met vele ups en downs en hierdoor heb ik geleerd, leef bij de dag, morgen kan weer anders zijn. Ik ga gewoon op de oude voet verder en doe waar ik zin in heb, niet meer dit en dat moet nog af, ik zie het wel. Ben ook gewoon verder gegaan waar ik mee bezig was en dat waren hartjes maken. Bij toeval kwam ik op deze blog terecht zij heeft heel mooie hardanger ornamentjes ontworpen voor de kerst, zij maakt ze met een voor en achterkant. Ertussen komt dan zijde precies op maat geknipt en nog een andere tussenvulling zodat het wat steviger is. Dit was natuurlijk een uitdaging, op haar site staat alles keurig beschreven (wel in het Engels onder tutorials) maar het is erg duidelijk met de bij geplaatste foto's. Denk niet dit is zo klaar de hardanger fans weten dit wel. Ik had nog een lap liggen waar ik ooit eens een loper op wilde maken in kleur, hoe verder het vorderde vond ik het steeds minder mooi en ben er mee gestopt. De steken zitten er nog op daar borduur ik gewoon naast, het wordt toch uitgeknipt. Hier zie je het begin je ziet ook nog het begin van een kerstklok dit moet ik nog af maken.


Zo is het klaar.

Zodra je bezig bent borrelen de ideetjes naar boven en heb ik een kleiner hart gemaakt met bloemtrosjes in staafjesknoopsteek.

Hartje in kruissteek.

Trudy had dit lentehart geborduurd en vroeg of ik hier iets mee kon. Eerst heb ik een passend hart patroon erop getekend en de achterkant heb ik voorzien van een leuk stofje. Daarna heb ik het afgewerkt met kraaltjes en er een bedeltje opgenaaid, hierdoor verlang ik weer naar de lente.

13 opmerkingen:

 1. Jessie ook nog de beste wensen voor dit nieuwe jaar en je hartjes zijn zo schattig.............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. BUITTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTengewoon,Jessie Bijzonder , kunstig.M.H.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor jou en allen die je lief zijn ook de beste wensen voor 2013.
  Wat heb je mooie hardanger ornamentjes gemaakt ! ! !

  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige hartjes heb je gemaakt, Jessie. Ik kan niet kiezen welke ik het mooiste vind. En ja, ook ik verlang naar het voorjaar. Dat mag van mij altijd op 2 januari beginnen :-).
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schattig! Wat een enige hartjes! Ik ben helemaal weg van al die mooie creaties! Veel plezier bij de volgende steekjes, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig de mooie steekjes, dank je voor de link ga ik vast zo even kijken!
  fijne dag,
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Jessie.

  De beste wensen voor jou en Peter voor 2013.
  Je hebt weer mooie hartjes gemaakt.

  Groetjes Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een toffe hartjes! En ze zijn allemaal even mooi, elk op zijn manier... Ooit heb ik ook eens hardanger gedaan, vindt het heel mooi handwerk, maar doe het nu voorlopig niet meer, wel veel kruissteek of stitchery soms. Maar jij hebt echt wel talent hoor :)
  Begrijp wat je wil zeggen met elke dag te nemen zoals hij komt en niet teveel te plannen, we zien wel vind ik ook het makkelijkst.
  Groetjes, rita.
  Het allerbeste voor jullie voor 2013 en nog veel handwerkplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige hartjes laat je zien.
  Een heel mooi en vooral gezond jaar voor jullie.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een heel gelikkig nieuwjaar!
  ik kende de site al van de hardanger werkjes Ze zijn echt apart, mooi gemaakt Jessie!
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook jullie een heel gelukkig Nieuwjaar met veel liefde geluk en gezondheid en veel handwerkplezier

  wat een schitterende borduurwerkjes , zit te genieten


  Fijn weekeinden groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie hartjes! Hardanger en kruissteek, allemaal mooi! Met liefde gemaakt, dat kun je zien!
  IK hou niet van al dat vuurwerk, een ramp voor de huisdieren, maar gelukkig is hier geen traditie om vuurwerk af te steken. Lekker rustig. Alleen op dorpsfeesten en op 14 juli gaat er prachtig vuurwerk de lucht in, afgestoken door de brandweer. Veilig!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Amazing blog and very interesting stuff you got here! I definitely learned a lot from reading through some of your earlier posts as well and decided to drop a comment on this one!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...