Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!donderdag 31 januari 2013

Souvenir van mijn leven

Het vorige bericht was de souvenir uit 1908 en dus dacht ik jullie het begin van mijn souvenir nog eens te laten zien. In 2009 ben ik eraan begonnen (wat gaat de tijd snel) en mijn voornemen is om de draad weer op te pakken. Het hardangerkleed is weer opgeborgen mijn spieren begonnen te protesteren, ik had een week flink eraan doorgewerkt en kon het s'nachts niet slapen van de pijn in mijn handen en armen. Het zijn aldoor dezelfde bewegingen en het kleed is behoorlijk zwaar, dus maar even niet, heb nog genoeg andere dingen die ik wil (af)maken. Kleine (proef)lapjes zijn heel erg leuk om te maken en vooral omdat het steeds een andere techniek is, hier komen mijn eerste lapjes:

Rood schoollapje.

Open naaiwerk.

Merklap nageborduurd uit 1836.

Perzisch ajour.

Vernaaide linten Marken.

Stoplap.

Hardanger borduurwerk.

Schwälmer borduurwerk.

Marker patroon in wit voor bruidsrijglijf.

Nu ben ik verder aan het werken aan het lapje met Russisch borduurwerk, het is bijna af.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...