Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zaterdag 16 februari 2013

Handwerkbeurs Zwolle

Gisteren was ik met José naar de handwerkbeurs in Zwolle, na een lange reis van bijna 4 uur kwamen we aan. Wat was het druk en warm, we hebben wat afgepuft maar het was weer super. Je komt ogen tekort en als je ergens wilde kijken moest je wel even geduld hebben. Zoals altijd had ik mijn camera mee maar vergeet dan om foto's te maken, op enkele na.


Dit is Berthi Smith-Sanders met haar nieuwe uitgave van het boek Merk en Stoplappen uit het Burgerweeshuis Amsterdam. Zij heeft jaren besteed aan onderzoek maar het resultaat is er ook naar, Berthi gefeliciteerd hiermee je had het zo druk dat ik je via deze weg feliciteer.


Op deze dag zou ik ook Marijna voor het eerst ontmoeten, we hadden een goede afspraak gemaakt en hebben gezellig gebabbeld en wat gedronken. Marijna is vorig jaar erg ziek geweest en we hebben over en weer onze ervaringen gedeeld omdat Peter ook erg ziek was. Gelukkig heeft Marijna haar behandelingen achter de rug en is het nu een kwestie van conditie op bouwen en ervan uit gaan dat de behandelingen goed zijn aangeslagen. Op het moment gaat het met Peter redelijk, volgende maand zijn er weer vervelende controle onderzoeken maar we blijven ook optimistisch. Hieronder zie je links Marijna en mij, de foto is een beetje onduidelijk maar ik wilde hem toch plaatsen.


Dit waren mijn aankopen, leuk bandje, Venus mouline in de kleuren rood en heel donkergrijs (op de foto lijkt het blauw) voor een tasje. Kan er nog niet veel over vertellen omdat ik eerst wat patroontjes verzamelen moet, de cartonage harten en bloem zijn voor een klein leuk borduurtje erin te maken. Altijd een leuk kadootje.


En dit prachtige boek vol met kleine patroontjes voor leuke hebbedingetjes, wil je een mooi fotoverslag van deze beurs zien kijk dan bij Conny

10 opmerkingen:

 1. Je moest er heel wat voor over hebben om er te komen. Fijn dat je ondanks de hitte en drukte zo genoten hebt. Je aankopen zien er ook goed uit. Jij hebt tenminste nog een paar foto's gemaakt. Ik kwam er 5 minuten voordat we weggingen pas achter, dat ik foto's had willen maken.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een reis maar zo te zien en te lezen heb je het erg leuk gehad!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie hebben er ook van genoten.
  Wij hebben afgelopen vrijdag een fantastische dag gehad in Zwolle en toen ook veel mensen ontmoet.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat was het druk he gister op de handwerkbeurs, zelfs van het nieuwe boek niks gezien, wist het en nooit meer aan gedacht. Bedankt dat je mijn verslagje leuk vind en de link ernaar..............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ondanks de vier uur reizen toch een fantastische Handwerkbeurs! Prachtig. Dank voor je foto's en je verhaal. Je hebt leuke spulletjes aangeschaft! Ik ben benieuwd wat je er van gaat maken. Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor je verslagje en de foto's. Vier uur reizen om naar een Handwerkbeurs te gaan, zegt toch wel iets van je passie voor handwerken! Leuke spulletjes heb je aangeschaft en ik ben benieuwd wat je ervan gaat maken. Vriendelijke groet uit Frankrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En dan is Nederland zo klein, wat een reis.
  Gelukkig dat het allemaal de moeite waard was en je mooie aankopen hebt gedaan en een leuke ontmoeting had. Goed om Marijna even te zien, al is ze een beetje wazig. Fijne week,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. We hoorden gisteren dat het zaterdag inderdaad erg druk was geweest. Leuk om je verslag te lezen, prachtige spulletjes heb je gekocht. Jammer dat we elkaar niet hebben gezien, hopelijk volgend jaar! Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Jessie, ik was er ook afgelopen vrijdag. Jammer dat we elkaar niet gesproken hebben. Het was er inderdaad warm en druk. Maar het was wel genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat had ik dus ook, fototoestel bij me en geen foto gemaakt. Onze foto is een beetje wazig geworden! Maar dat geeft niet, wij zien toch wel dat wij het zijn! Hahaaaa... Leuk dat jij foto's hebt van Berthi! Geweldig boek!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...