Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!woensdag 10 april 2013

Update Markertasje

Het eerste pand van het Markertasje is klaar, dan bedoel ik geborduurd. Aan de achterkant laat ik de patronen doorlopen al zal het er anders uitzien, het geborduurde is een deel van het vernaaide lint en de achterkant wordt dan het verdere deel ervan. Zo wordt het dan toch een geheel, met het rood erin verwerkt ziet het er vrolijk uit.

Links onder heb ik mijn initialen gemaakt en rechts op een vrij plekje heb ik heel klein het jaartal gemaakt (het randje in hokjessteek moet ik nog afmaken).

Heb ik nog wat anders gemaakt, toch wel, een tijdje geleden had ik een boek gekocht wat je zoal van oud textiel kan maken. Nu daar heb ik genoeg van en ik vond het leuk om iets uit te proberen, van handgeweven linnen heb ik een naalden mapje gemaakt. Op het voorpand heb ik een naaldkantwerkje vastgezet en door het werkje heen wat steeltjes met bloemtjes geborduurd. De bloemetjes heb ik een beetje aangepast aan de stof van de binnenkant (dit is niet oud) maar ik vind het zo schattig.
Als je goed kijkt kan je zien dat de bloemetjes met de staafknoopjessteekjes zijn gemaakt.
9 opmerkingen:

 1. Die Stickerei wird wunderschön.
  Und das Nadelbuch ist sehr schön.

  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Der Sampler wird wunderschön.
  Das Nadelkissen ist niedlich.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je terug wat handwerk plaatst! Je hebt dus toch niet stilgezeten, je tasje wordt ongelooflijk mooi, wat een prachtig borduurwerk! En dan dat naaldenboekje met gebruikt of oud materiaal is top! Een heel goed idee alweer van een UWYH (use what you have)project :)
  Groetjes, rita.
  Hopelijk stel je het goed van het verlies van je vriendin.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het blijft een feest om de Narker randen te borduren, toch?!
  Je hebt een mooi naaldenboekje gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Naturlijk is je borduurwerk weer prachtig en natuurlijk wordt het een schitterende tas, maar je oude linnengoed is wel heel beeldschoon verwerkt en wat een leuke steekjes heb je gebruikt! Veel plezier met je steekjes, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh dat naaldenboekje is helemaal geweldig! Mooi bij elkaar gezocht en mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig borduurwerk laat je weer zien.................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig zijn je Marker linten in deze uitvoering. Het naaldenmapje is ook erg mooi geworden. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat word dat borduurwerk mooi Jessie en je naaldenmapje wat leuk geworden
  Fijn weekeinden groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...