Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 26 mei 2013

Knopenhart

Bij mijn verzameling van oude naaimaterialen zijn ook  heel veel knopen, tijdens het surfen naar andere blogsters kwam ik op een brocante blog en daar zag ik een hart helemaal vol met knopen. Dat leek me leuk om ook te maken, na het goed bekijken van de foto en wat navraag ben ik de knopen gaan sorteren op de kleuren rose, wit en turquoise. Ongelooflijk hoeveel knopen dat erin gingen, met bosjes van ± 12 stuks rijgen op binddraad en dan bevestigen op een metalen hart.
Dit was een leuke klus tijdens het slechte weer, maar toch zijn we er ook nog een dagje erop uit geweest en wel hier naar toe.

De meeste van jullie zullen het wel herkennen.

Natuurlijk weer heerlijk rond gesnuffeld onze tassen weer gevuld en ons hoofd boordevol ideeén zijn we naar ons favoriete restaurantje geweest, je kan er heerlijk lunchen en er is heel vriendelijke bediening. Een van de dames was zo lief en heeft een foto van ons gemaakt.
Ondanks het slechte weer, af en toe kwam even het zonnetje hebben we een gezellige dag gehad.

9 opmerkingen:

 1. Ik heb al veel kransen en harten gezien, maar met knoopjes nog nooit. Wat een origineel idee.
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat enig is jouw hart geworden en een dagje Huizen is nooit weg, altijd goed voor ladingen inspiratie!
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik herkende niet waar jullie geweest zijn, maar ik vermoed dat daar binnenkort toch verandering in moet komen. Wat een leuk idee om een hart met knopen te versieren.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk en origineel hart. En naar Huizen dat is volgens mij enorm genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk hart heb je gemaakt en weer een gezellig uitje !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eerst dacht ik, dat een hart van knopen toch heel kitscherig moest zijn, maar nee, het ziet er heel leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. enig idee dat hart met knopen. Nu ik je foto's van steekjes en kruisjes gezien heb, wordt het hoogtijd om er ook eens naar toe te gaan. Jullie hebben heerlijk genoten zie ik wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo mooi die knopenhartjes en eigenlijk niet zo moeilijk!
  Van de uitstap hebben jullie duidelijk genoten en dat moet en mag op tijd en stond. Jullie hebben vast weer mooie projectjes meegebracht :)
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk geworden!!!!!!!!!
  Wat een karwei maar het resultaat mag er zijn.
  liefs
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...