Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!dinsdag 25 juni 2013

Heel wat anders

Gisteren was de maandelijkse vriendinnen borduurdag om gezellig bij te praten en iets nieuws uit te proberen. Vorige week had ik verschillende yo-yo sjablonen gekocht en vandaag werd begonnen met het maken ervan. Natuurlijk eerst de gebruiksaanwijzing goed doornemen en daarna aan de slag, het is heel leuk om te maken en zie hier de eerste resultaten.

We hadden twee maten gekocht, de kleine is 3 cm doorsnee en de grote 6 cm, nu komen alle resten stof van pas voor de kleinste is een formaat nodig van 8x8 cm. Als je er meer van wil weten kijk dan op haar blog dan kan je zien hoe zij ze heeft verwerkt, onze creaties zie je wel op een volgend blogje, José had al een kleintje op een geurzakje genaaid het ziet heel leuk uit.


Door deze nieuwigheidjes lag mijn afwerking van het Markertasje weer aan de kant, maar gelukkig kan ik toch al wat vorderingen laten zien.


De voor en achterkant wordt door de stiksteek die aan beide panden zijn gemaakt aan elkaar genaaid, voor de voering heb ik rood linnen gebruikt. Dit is ook met stiksteken eraan bevestigd.


Voorkant

Achterkant

Dit randje gebruik ik voor het ontbrekende hengsel dat bevestig ik dan aan de zijkanten met een knoopje.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...