Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zaterdag 29 juni 2013

Marker tasje

Het tasje is af, het hengsel is eraan bevestigd met twee kleine knoopjes en ik ben tevreden over het resultaat. De randen heb ik uit de boeken van Margreet Beemsterboer en verschillende andere afbeeldingen vond ik in Randen borduren van José Sterrenburg. Hierin staat o.a een patroon voor een Marker merklap zwart met rood. Het koordje heb ik gevlochten met 3x3 draden mouliné en de kwastjes zijn ook met mouliné gemaakt. Omdat ik verschillende vragen kreeg hoe de gaatjes gemaakt zijn is hier de beschrijving:
Met potlood aantekenen waar de gaatjes komen.
Met een priem de gaatjes erin boren (de draden worden als het waren uit elkaar geschoven).
Metalen ringetjes rvs naar grootte van het koordje op het gaatje plaatsen (uit gereedschapskist van Peter) en met enkele steekjes vast zetten.
Met festoneersteken, het randje zit dan aan de buitenkant festoneren en je hebt een mooi gaatje om het koordje doorheen te halen.

Voor de nieuwe volgers een hartelijk welkom en al mijn trouwe volgers bedankt voor de leuke reacties!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...