Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!donderdag 6 juni 2013

Speldenkussens

Speldenkussens zijn mijn favoriete items om als tussendoortjes maken. Bij ons laatste bezoek aan Steekjes en Kruisjes hadden we een speldenkussen gezien waar hardanger in was verwerkt, dan wil je natuurlijk direct aan de slag.


Het stof is 12 draads van Fabric Flair deze stof is niet meer te koop wat erg jammer is, je kan hier mooi fijn borduurwerk op maken. Gelukkig heb ik nog een grote lap liggen en kan voorlopig wel vooruit.

Bij mijn aankopen was ook een nieuw boekje met patroontjes van biscornus in alle maten en varianten, vond het leuk om deze kleintjes te maken.Nu ben ik aan het Marker tasje bezig als het klaar is ga ik de draad weer               
oppakken van mijn souvenirrol, deze was een beetje in de vergeethoek beland.


15 opmerkingen:

 1. Schattig speldenkussentje.
  Het laatste plaatje is beeldschoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lief is dat geworden en wat is ton sur ton toch mooi en fijntjes! Ben er echt weg van en ook van dat beeldschone rolletje, wat ligt het toch mooi zo allemaal bij elkaar!
  Fijne dag
  lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En in het "echt" zijn ze nóg mooier !
  lieve groetjes, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig, te mooi om spelden in te prikken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Speldenkussentjes zijn altijd leuk om als tussendoortje te doen, maar zo zijn er nog veel dingen, teveel om op te noemen! Maar de jouwe zijn weer echte kunstwerkjes! In 1 woord prachtig!
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele mooie werkstukjes liggen op die schaal te pronken hoor.......liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat laat je weer een hoop moois zien! Ik ben ook gek op speldenkussens, heb nog altijd plannen om er een heleboel te maken, maar het komt er niet van. Nu ik jouw foto's zie, begint het meteen weer te kriebelen!
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een schitterende speldenkussens
  Fijne week groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig zijn het speldenkussentje en de biscornus en zo mooi dat schaaltje vol met schitterende tusssendoortjes. Smullen van al dat schoons!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heel lief speldenkussentje. Zo fijntjes. Bijna zonde om er spelden in te steken. Dat pronkrolletje in het mandje ziet er ook prachtig uit. Dat was even genieten van de foto's.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Everything is so beautiful and delicate!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Jessie, het is een prachtig speldenkussen.Groeten Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oooow, wat gezellig, dat mandje vol kussentjes en andere borduurtjes !!!! Prachtig allemaal !!
  Patti xx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk om ze als tussendoortjes te maken. Mooie nieuwe exemplaren voor je verzameling. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...