Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!donderdag 6 juni 2013

Speldenkussens

Speldenkussens zijn mijn favoriete items om als tussendoortjes maken. Bij ons laatste bezoek aan Steekjes en Kruisjes hadden we een speldenkussen gezien waar hardanger in was verwerkt, dan wil je natuurlijk direct aan de slag.


Het stof is 12 draads van Fabric Flair deze stof is niet meer te koop wat erg jammer is, je kan hier mooi fijn borduurwerk op maken. Gelukkig heb ik nog een grote lap liggen en kan voorlopig wel vooruit.

Bij mijn aankopen was ook een nieuw boekje met patroontjes van biscornus in alle maten en varianten, vond het leuk om deze kleintjes te maken.Nu ben ik aan het Marker tasje bezig als het klaar is ga ik de draad weer               
oppakken van mijn souvenirrol, deze was een beetje in de vergeethoek beland.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...