Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 25 augustus 2013

Niet veel gemaakt

Door de prachtige zomer lig ik toch wel behoorlijk achter met mijn handwerkjes, het is nu eenmaal zo dat de dag maar 24 uur heeft. De planten op het balkon hadden een grote opfrisbeurt nodig, ze hebben toch wel geleden van de hitte maar ze staan er weer mooi fris bij. Dit is een hobby waarvan ik alles zelf doe, behalve als ik een dag erop uit ben, dan krijgt mijn echtgenoot veel instructies wat betreft het water geven. Er zijn planten bij die je bij hoge temperatuur wel 3 x daags water moet geven, anders hangen ze s'avonds er heel slapjes bij. Nu komen weer langzaam de lange avonden en heb ik weer meer tijd voor het handwerken en worden de dagjes uit wat minder.
Op zaterdag 24-08-2013 zijn we naar een prachtige patch/quilt winkel geweest, deze ligt in Hillensberg / Selfkant (D) net over de grens bij Doenrade. Deze winkel wordt gerund door een Nederlandse, zij geeft workshops en cursussen, nu waren er open dagen. Stofjes voor de afwerking zijn altijd handig als je deze op voorraad hebt. Heb wat  foto's gemaakt voor de blogsters die veel quilten, zelfs hier krijgen borduursters ook nog ideetjes, natuurlijk ook wat lapjes gekocht.

 
 
 
Spelden doosje (doosje van Xenos)
 
 
 
Dit vind ik een leuk idee voor een naaldenmapje.

Dit zijn mijn aankopen in mijn favoriete kleuren.

Zover is mijn kant motiefje nu.

Dit geurzakje heb ik gemaakt voor een oud collega, zij is heel ernstig ziek (longkanker en vier uitzaaiingen in haar hersenen)

Op verzoek van een oud cursist een afbeelding van het Marker Bruidsrijglijf.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...