Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zaterdag 21 december 2013

Kerstruil 2013 met de dames van de vrijdaggroep

Gisteren was het dan zover, deze groep is kleiner omdat er al verschillende mensen niet meer bij zijn door ziekte en overlijden. Met deze groep ben ik meer als 14 jaar geleden begonnen en ze zijn me altijd trouw gebleven. Deze dames maken in hoofdzaak hardanger (zijn begonnen met de cursus hiervoor) op enkele na die ook kruissteek en andere technieken maken. Jammer is wel dat zij stug volhouden met alleen hardanger, hierin zijn niet zoveel mogelijkheden als met kruissteken. Mijn motto is niets moet alles mag, als het maar secuur en netjes gebeurt. In het afgelopen jaar is deze groep hard getroffen door ziekte en overlijden, de echtgenoot van Elly is overleden aan de vreselijke ziekte van longkanker. De echtgenoot van Aad heeft een veel bewogen jaar achter de rug door operaties en chemo behandelingen, nu is hij uitbehandeld en naar omstandigheden gaat het goed met hem. Vorige week heeft hij zijn 78e verjaardag mogen vieren. Dan Trudy zij heeft een auto immuunziekte met afbraak van haar spieren. Zij is weer langzaam er boven op aan het krabbelen door behandeling met zeer zware medicatie. Trudy petje af voor jou, je hebt nooit verzuimd hoe zwaar en moeilijk het vaak voor je was en wat je toch nog allemaal hebt gemaakt met veel pijn en moeite.
Dan is er nog Jos, zij heeft 3 maanden geleden een zware operatie ondergaan en kreeg in de nasleep longembolie in beide longen. Nu is ze nog aan het opknappen en was er niet bij, Jos je weet het wel, we missen je en kijken uit naar je terugkomst!
 
 


Aad mocht het pakje van Trudy uitpakken zij had er een gedicht bij gedaan, het kleine pakje moest het eerst worden uitgepakt en wat er in de doos zat moest worden uitgedeeld!
 


Kijk eens wat eruit gepakt werd, voor ieder dit geweldige idee, in het midden een speldenkussen en rondom klosjes garen. 

In het midden zit Trudy, bedankt voor je leuke verrassing, geweldig dat je dit hebt gemaakt ondanks je beperkingen!
 

D
Dit mocht Trudy van Ine uitpakken, een kistje voor servetten in op te bergen, voorzien van een borduurtje en een leuke kerstsok.
 
 Ine mocht het pakje van José uitpakken, leuk hart en een patchwork kersster.

José kreeg dit doosje met tissues bekleed met hardanger borduurwerk van Elly.

Elly kreeg dit engeltje gemaakt in Afrika van Mia, jammer zij koopt altijd iets.


Dit speldenkussen met plaats voor schaartje en tasje om theelichtjes in op te bergen kreeg Mia van mij.

Aad had deze tafel versiering voor mij gemaakt.

Nu wil ik jullie toch de details laten zien van de tasjes om theelichten in op te bergen, drie heb ik er gemaakt, een voor de maandaggroep in blauw, afgewerkt met een leuk bandje.
 
 
 
In het rood voor mijzelf, de engeltjes zijn in kruissteek geborduurd op 12 draads linnen, op een gestreept stofje genaaid en afgebiesd met kant. Uiteraard is het gevoerd.


Hier heb ik op 10 draads linnen geborduurd en de hartjes gemaakt in de hardanger techniek, aan de boven en onderkant van de hartjes heb ik met rood garen dit randje gemaakt in kruis en rijgsteek. Zo lijkt het net een bandje.


5 opmerkingen:

 1. Wat zie ik veel moois voorbij komen. Wat hebben jullie veel moois gemaakt voor de kerstruil. En het was volgens mij ook nog erg gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tijdens het lezen dacht ik al " die heb ik vaker gezien!". Leuk om ze alledrie te zien, hetzelfde gemaakt maar door de versiering toch anders. Fijne Kerstdagen !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat hebben jullie prachtige dingen gemaakt ...... ik verlang al jaren naar zo'n groepje , maar dan zat ik ook in het hoeje va de gezondheid problemen , maar ja :-)
  Hele fijne kerstdagen gewenst !!
  liefs, Patti

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Patti, oud worden heeft zijn voor en nadelen,het hoort er nu eenmaal bij.

   Verwijderen
 4. Het was vast heel gezellig en jullie hebben mooie dingen voor elkaar gemaakt. Hele goede feestdagen en een creatief handwerk jaar!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...