Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!dinsdag 10 december 2013

Voorproefje op de kerst

Gisteren hebben we samen  met onze handwerkvriendinnen bij mij thuis in de Stitchers room een voorproefje op de kerst genomen. De kamer in kerstsfeer gebracht, theelichtjes aan, koffie met wat lekkers erbij en dan genieten. Dit is de eerste, er volgen er nog twee met de maandag en vrijdaggroep waar we een kerstruil mee doen, het is altijd weer een verrassing wat er allemaal is gemaakt en voor wie. Dit is een drukke maar ook heel leuke tijd, daarom is er ook niet veel tijd om te bloggen. De dames hadden me verrast met een leuk kerststukje opgemaakt op een rode glazen gebak standaard.


Met wafels, speculaas muffins en koffie hebben we er een gezellige middag van gemaakt.


Voor elk een kerstkaart met een stoffen bloemetje op de envelop.
Natuurlijk werd er ook nog wat gemaakt, we zijn met ons vieren gestart met de Marker e.cursus waar we erg enthousiast over zijn. We krijgen altijd heel leuke patroontjes er tussen door gestuurd en met het opvouwbaar garen bakje zijn we begonnen. Het borduurwerk is klaar nu komt het in elkaar zetten ervan, eerst op karton plakken en dan aan elkaar naaien.

 Op de hoeken zijn kralen met lusjes zodat het garen bakje in elkaar geklapt kan worden, handig om mee te nemen. Het was een hele klus want je moet wel secuur werken maar het resultaat is leuk.


Deze foto's heb ik op een vroege morgen gemaakt, de zon kwam op en aan de voorkant van de flat was deze regenboog te zien.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...