Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 12 januari 2014

Merklappen expositie van Sticktreff Aachen

Vorige week zag ik bij Berthi op haar blog dat er een merklappen expositie was in de Stadtbibliotheek in Aken t/m 11 januari. Nou daar wilden we wel naar toe want dat is voor ons vlak naast naast de deur, dus een meevaller want normaal moeten we altijd uren reizen om een handwerk expositie te bezoeken. Dit wilden we niet missen, op de laatste dag ben ik er met mijn vriendin heen geweest, het was genieten kijk maar mee.

 
 
 

 
 
 
 
Dit zijn allen kopieën van oude merklappen, geborduurd door de dames van Sticktreff. Zij komen elke 2e woensdag in de maand bij elkaar in het Ronald Mac Donald huis in Aken, van 15.30 tot 17.30 Sticktreff.

9 opmerkingen:

 1. Typisch dat ik de meeste merklapoen ken en er veel zelf geborduurd heb ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zullen jullie genoten hebben van de expositie en wat heerlijk dat hij zo naast de deur was. Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige verzameling merklappen Jessie, om heerlijk bij weg te dromen en te genieten. Dit wil ik al mijn hele leven eens maken, maar of het ooit komt....
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige tentoonstelling. Gelukkig kan ik via je blog nog even meegenieten.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige werken, Trijnie!
  Heel mooi!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk uitje voor jullie. Voor mij ook helaas te ver weg, dus ik kijk met veel plezier naar je foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie tentoonstelling Jessie! Jullie zullen zeker genoten hebben. Ik geniet al van jou foto's. Ga je nog naar de handwerkbeurs in Zwolle?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Grappig die lap van Marken met uitkijk ertussen. Stond ook die informatie erbij, waar de lappen oorspronkelijk vandaan kwamen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke tentoonstelling lijkt me. Heb er ook een paar van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...