Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 9 februari 2014

SAL randen week 6


De twee randen voor week 6 zijn klaar, volgende week zal mijn bericht een dag later verschijnen, want op zaterdag hoop ik mijn 70e verjaardag te vieren.
Op zondag halen we mijn jeugdvriendin voor een dagje naar ons toe, wij waren vroeger heel erg close, door haar huwelijk was de vriendschap verwatert (haar echtgenoot is inmiddels overleden). In november hoorde ik dat zij was opgenomen in een verzorgingshuis op een gesloten afdeling. Zij heeft een zeldzame vorm van dementie die maar 800 mensen in Nederland hebben, achteraf vallen veel puzzelstukjes op hun plaats wat betreft haar gedrag. Ben meteen naar haar toe gegaan en het weerzien was erg emotioneel, gelukkig is zij niet vergeetachtig. De vriendschap is weer als vanouds en ik zal haar geregeld opzoeken, we hebben heel wat jaartjes in te halen en hebben nog genoeg gespreksstof. Ik zag haar alleen nog maar bij haar moeder, deze is vorige week 93 jaar geworden en verblijft ook in een verzorgingshuis (zij lijdt ook aan dementie) gelukkig herkent ze me nog, zij was als een 2e moeder voor mij.
Het weerzien met mijn vriendin heeft me heel diep geraakt als je ziet dat zij op een gesloten afdeling verblijft en je zelf nog midden in het leven staat dan moet je heel dankbaar zijn en genieten van elke dag. Ik heb een goed gesprek met haar dochter gehad zodat ik weet hoe ik met haar om moet gaan.
Dus lieve mensen tot de volgende week, lieve groet Jessie.


15 opmerkingen:

 1. Natuurlijk zijn jouw unieke randjes weer prachtig en wat bijzonder om een goede vriendin terug te krijgen, wat jammer dat zij zo ziek is, maar wat fijn dat zij jou nog herkent en jij haar op mag halen! Ik wens jullie een heerlijke dag en een heel fijne verjaardag! Ben benieuwd wat je zoon nu weer voor moois voor je maakt! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er weer super uit. Leuk om te doen hè. Alvast een hele fijne verjaardag gewenst. Groeten, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sehr schön sehen deine Randjes aus.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je ze alweer klaar hebt. Ik moet nog beginnen.
  Alvast een mooie verjaardag gewenst door ons beiden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie nieuwe randjes. Wat triest dat je vriendin zo ziek is, ook moeilijk voor jou om dit te zien gebeuren. Fijn voor haar en voor jou dat ze een dag komt. Alvast gefeliciteerd met je verjaardag en geniet van het samenzijn. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie randjes en alvast voorpret voor je verjaardag!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi zijn je randjes.
  Wat goed, dat je je vriendin terug hebt. Wel triest dat ze zo ziek is, maar fijn dat ze je herkent! Dat was een hele grote schok toen mijn vader me niet meer kende, hij leed aan Alzheimer en moest ook op een gesloten afdeling worden opgenomen tot zijn dood toe. We mogen inderdaad dankbaar zijn dat wij thuis wonen en leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De randjes zijn echt helemaal jouw stijl! Fijn dat je je vriendin terugvond, jammer dat ze ziek is, dan besef je pas hoeveel geluk je zelf wel hebt. Al een fijne verjaardag gewenst!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Joh, dat het een dag later wordt geplaatst, maakt ons niet uit, al het nog een dag later.....geniet van uw 70e verjaardag en de dag erna van uw vriendin, dat is veel belangrijker dan een blog ! Welke vorm van dementie heeft uw vriendin ? ( ik werk met dementerenden, vandaar)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Annette,
   Zij heeft FTD, als je deze vorm al eens heb meegemaakt schrijf me dan een email hierover. Kan bij jou geen email adres vinden.
   Groetjes Jessie

   Verwijderen
 10. Gefeliciteerd met je verjaardag en een fijn weekend gewenst. Wat fijn om een vriendin van vroeger weer terug te vinden. Nu is contact weer mogelijk en vast heel gezellig.
  Groeten, Rietje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi je randjes en alvast van harte gefeliciteerd en geniet van je dagje uit
  Fijne handwerkweek groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat geweldig dat jij jouw vriendin een mooie dag kunt bezorgen en het ophalen van herinneringen maakt het heel bijzonder. Alvast gefeliciteerd en fijne dagen toegewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je randje ziet er weer prachtig uit.
  Geniet van je verjaardag en van je vriendin.

  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een verhaal Jessie! Daar krijg je kippenvel van. fijn dat jullie contact weer herstelt is. Jij een hele fijne verjaardag. Geniet er van.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...