Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!maandag 17 februari 2014

SAL randen week 7


De randen van week 7 heb ik gemaakt nadat we mijn vriendin naar het zorgcentrum hadden terug gebracht. Toen we aankwamen op de afgesproken tijd om haar op te halen stond ze ons al op te wachten met dit prachtige boeket, helemaal in mijn kleur.


Ik ben nog steeds erg emotioneel als ik haar zie en hoe ze er aan toe is, gelukkig is bij deze vorm van dementie geen sprake van vergeetachtigheid omdat de hersenafbraak in een ander gedeelte zit.
Zij heeft nog zoveel andere ernstige kwalen aan organen wat haar lichamelijk erg beperkt, gelukkig is ze heel vrolijk en geniet van onze herstelde vriendschap. Ze heeft heel lang in mijn handwerkkamer alles zorgvuldig bekeken en heel veel erover gevraagd wat eigenlijk niet past in haar vorm van dementie (geen interesse tonen) ik merk er niets van want ze vraagt honderd uit.
Het eerste wat ze zag was het Marker bruidsrijglijf, ze kon niet geloven dat ik dit had gemaakt, uitgebreid kijken en voelen aan alles, want ze is namelijk aan een oog blind geraakt na een hersens infarct.

Dan wil ik iedereen bedanken voor de lieve gelukwensen per mail en de prachtige kaarten voor mijn verjaardag. Ook ben ik weer bedacht met prachtige lente bloeiers, hier kan ik lang van genieten.
Nogmaals hartelijk dank!!

Het Marker borduurwerk voor aan de pronkrol is eindelijk klaar, het witwerk is een patroon getekend vanaf een lap uit het Open lucht museum in Arnhem.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...