Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!maandag 17 februari 2014

SAL randen week 7


De randen van week 7 heb ik gemaakt nadat we mijn vriendin naar het zorgcentrum hadden terug gebracht. Toen we aankwamen op de afgesproken tijd om haar op te halen stond ze ons al op te wachten met dit prachtige boeket, helemaal in mijn kleur.


Ik ben nog steeds erg emotioneel als ik haar zie en hoe ze er aan toe is, gelukkig is bij deze vorm van dementie geen sprake van vergeetachtigheid omdat de hersenafbraak in een ander gedeelte zit.
Zij heeft nog zoveel andere ernstige kwalen aan organen wat haar lichamelijk erg beperkt, gelukkig is ze heel vrolijk en geniet van onze herstelde vriendschap. Ze heeft heel lang in mijn handwerkkamer alles zorgvuldig bekeken en heel veel erover gevraagd wat eigenlijk niet past in haar vorm van dementie (geen interesse tonen) ik merk er niets van want ze vraagt honderd uit.
Het eerste wat ze zag was het Marker bruidsrijglijf, ze kon niet geloven dat ik dit had gemaakt, uitgebreid kijken en voelen aan alles, want ze is namelijk aan een oog blind geraakt na een hersens infarct.

Dan wil ik iedereen bedanken voor de lieve gelukwensen per mail en de prachtige kaarten voor mijn verjaardag. Ook ben ik weer bedacht met prachtige lente bloeiers, hier kan ik lang van genieten.
Nogmaals hartelijk dank!!

Het Marker borduurwerk voor aan de pronkrol is eindelijk klaar, het witwerk is een patroon getekend vanaf een lap uit het Open lucht museum in Arnhem.
 

12 opmerkingen:

 1. Nog van harte gefeliciteerd met je 70e verjaardag ! Een fijne dag gehad zaterdag ? Je bent in ieder geval lekker verwend.
  Wat is je pronkrolversie mooi geworden, leuke kleuren ! De rand die je nagetekend hebt, staat ook in het boekje "handwerken op het eiland Marken" van Maria v. Hemert (staat op mijn wenslijstje om te maken). Ben vanmorgen met witwerk begonnen, wel wennen zeg !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat zij zo genoot van haar bezoek en van jouw schitterende handwerken en zo kon jij meegenieten! Wat heerlijk bloemen en kaarten en veel liefdevolle wensen, hoop op een geweldig leuk en gezond nieuw jaar voor jou! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jessie , jeetje wat erg van je vriendin !! Maar wat fijn dat jullie toch zo goed weer met elkaar om kunnen gaan , en wat goed dat ze toch nog zo vrolijk door het leven gaat ... ik denk dat ik dat niet zou kunnen !!
  Anyway , je randenlapje ziet er prima uit , heel erg mooi ! Ik ben gisteren ook begonnen , maar het stelt nog niet veel voor :-)
  liefs, Patti

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn allebei je borduuwerken mooi en wat een schitterende boeketten en bloemen
  Groetjes vanuit Zweden en een fijn week

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn Jessie dat je je vriendin een mooie dag hebt bezorgd! Voor haar zo fijn om even uit de sleur te zijn.
  Je bent bezig met mooie borduurwerken. Het randje van de week wordt ook heel leuk!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je randjes worden alsmaar mooier en ook de lap voor de pronkrol is prachtig hoor! Fijn dat jij en je vriendin elkaar terugvonden, ook al is ze nu ziek, geniet nog van elkaars gezelschap zolang het kan.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig fijn hè dat je zo'n dag vol herinneringen met je vriendin hebt gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zal je vriendin hebben genoten. Schitterende boeketten heb je gekregen. Mooi is het Marker werkje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heb je mooie randjes gemaakt en wat wordt hij mooi en je marker werk prachtig. Je hebt ook een prachtig boeket gekregen van je vriendin, dat het emotioneel is kan ik me voorstellen. Sterkte ermee. Ook de bloemen voor je verjaardag zijn prachtig ze hebben geweldig aan je gedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige bloemen kreeg je voor je verjaardag. en wat heerlijk dat je vriendin alles zo mooi vind en geinterresserd is. Kan me heel goed voorstellen dat dit nog steeds een emotionele ontmoeting is. Fijn dat je nu voor haar iets poditiefd kunt bijdragen..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie blog post....moeilijk he?....wat is het toch een vreselijk iets die dementie...Mijn schoonmoeder gaat ook heel hard achteruit maar heeft ook vaak dit soort onverwachte dingen waar je dan zo blij mee kunt zijn! prachtige bloemen ♥ het markerlapje is ook ongelooflijk mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Toch erg fijn dat ze bij jou op bezoek heeft kunnen zijn en jullie het fijn hebben gehad samen. Prachtig borduurwerk en de bloemen ook. Fijne zondag, groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...