Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 23 februari 2014

SAL randen week 8


De twee randen zijn klaar, langzaam worden de randjes wat moeilijker maar het is leuk om te maken en zo klaar. Gelukkig hebben we nog genoeg andere projecten zoals de Vernaaide linten van Marken, de dames die hier aan meedoen zullen wel net zo enthousiast zijn als ik. Inmiddels hebben we het deel van sneewerk ontvangen dat is toch zo mooi daar moet je wel mee gaan werken. Het begin is gemaakt voor de geurhanger dat wordt een beauty!

Veel is er nog niet te zien, ben nog bezig met het uitzoeken voor bijpassende randjes en sneewerk. De basis lijkt veel op hardanger borduurwerk alleen het aantal steken en draden is anders.

Ja, dan zijn er nog de vernaaide linten van Marken, enkele weken geleden kocht ik nog patronen in Breda. Deze ga ik nu maken voor in mijn rol in mijn eigen kleurkeuze (origineel altijd zwart), drie ga ik er maken de bovenste rand wordt in het rood met deeltjes zwart. De middelste zwart/rood en de onderste weer rood/zwart, deze maak ik 55 cm lang (zwart is heel donker grijs).


Oh ja, zou ik nog vergeten mijn tussendoortje te laten zien, het pakketje kocht ik bij Atelier Laura dit vond ik zo leuk het is gevuld met lavendel.
 

Eerder deze week kreeg ik onverwacht een nieuwe cursist, en wel onze jongste kleinzoon van 9 jaar. Hij was heel mooi aan het spelen met een modern soort meccano maar dan in hout met plastic schroeven. Zelf was ik in de cursus aan het kijken van het sneewerk toen hij ineens aan me vroeg of borduren moeilijk was. Ik vroeg wil je het leren en meteen zij hij ja, nou dan kom maar naar mijn kamertje, zo leuk. Hier zie je hem heel geconcentreerd bezig, had nog niet eens in de gaten dat ik foto's maakte.


 

Hier heb ik hem een handwerkring erom gedaan, dit vond hij makkelijker.
 

Eerst een rij rijgsteken en daarna wilde hij kruisjes maken, het is een leergrage cursist en begrijpt het snel.

   
Twee rijtjes klaar, aan het einde waren zijn kruisjes eindelijk goed. Oh wat was hij trots, zijn oudere broer zat achter mijn computer, wat zijn kinderen daar toch  handig mee.
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...