Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 23 februari 2014

SAL randen week 8


De twee randen zijn klaar, langzaam worden de randjes wat moeilijker maar het is leuk om te maken en zo klaar. Gelukkig hebben we nog genoeg andere projecten zoals de Vernaaide linten van Marken, de dames die hier aan meedoen zullen wel net zo enthousiast zijn als ik. Inmiddels hebben we het deel van sneewerk ontvangen dat is toch zo mooi daar moet je wel mee gaan werken. Het begin is gemaakt voor de geurhanger dat wordt een beauty!

Veel is er nog niet te zien, ben nog bezig met het uitzoeken voor bijpassende randjes en sneewerk. De basis lijkt veel op hardanger borduurwerk alleen het aantal steken en draden is anders.

Ja, dan zijn er nog de vernaaide linten van Marken, enkele weken geleden kocht ik nog patronen in Breda. Deze ga ik nu maken voor in mijn rol in mijn eigen kleurkeuze (origineel altijd zwart), drie ga ik er maken de bovenste rand wordt in het rood met deeltjes zwart. De middelste zwart/rood en de onderste weer rood/zwart, deze maak ik 55 cm lang (zwart is heel donker grijs).


Oh ja, zou ik nog vergeten mijn tussendoortje te laten zien, het pakketje kocht ik bij Atelier Laura dit vond ik zo leuk het is gevuld met lavendel.
 

Eerder deze week kreeg ik onverwacht een nieuwe cursist, en wel onze jongste kleinzoon van 9 jaar. Hij was heel mooi aan het spelen met een modern soort meccano maar dan in hout met plastic schroeven. Zelf was ik in de cursus aan het kijken van het sneewerk toen hij ineens aan me vroeg of borduren moeilijk was. Ik vroeg wil je het leren en meteen zij hij ja, nou dan kom maar naar mijn kamertje, zo leuk. Hier zie je hem heel geconcentreerd bezig, had nog niet eens in de gaten dat ik foto's maakte.


 

Hier heb ik hem een handwerkring erom gedaan, dit vond hij makkelijker.
 

Eerst een rij rijgsteken en daarna wilde hij kruisjes maken, het is een leergrage cursist en begrijpt het snel.

   
Twee rijtjes klaar, aan het einde waren zijn kruisjes eindelijk goed. Oh wat was hij trots, zijn oudere broer zat achter mijn computer, wat zijn kinderen daar toch  handig mee.
 

17 opmerkingen:

 1. Deine Randjes sehen super aus.
  Auch deine andere Arbeiten gefallen mir sehr gut.
  Und die Stickerei von deinem Enkel ist Klasse.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoop dat je kleinzoon het zo leuk vindt en er mee door gaat, nieuwe Jan Houtman ? Heb het sneewerk al wel gelezen maar ben nog met het witwerk bezig en andere fröbels. Borduur ze aan de linten !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo jij hebt je randjes weer geborduurd, ik mag nog!
  Heerlijk dat je ook met verschillende projectjes bezig bent.
  Wat leuk dat je kleinzoon ook wil leren borduren, ben benieuwd hoelang dat duurt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat prachtig allemaal , zoals ik al eerder heb gezegd blijf ik rood en zwart een super combi vinden !!! En je kleinzoon is een schat !! :-)

  liefs, Patti

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De randjes worden prachtig. Ik vind het ook leuk om te maken!
  Heerlijk zo'n kleinzoon, die wil borduren. Je leert het hem op een klassieke wijze: eerst de rijgsteek en dan toch al een kruisje. Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je kleinzoon wil leren borduren. Op de scholen wordt het de kinderen nauwelijks meer geleerd, dus het komt nu aan om de moeders en vooral de oma's, denk ik. Zo houden we het handwerken tenminste levend! :-)
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is dat toch genieten met de kleinkinderen hè, vooral als ze ook nog eens belangstelling hebben voor oma's hobby's. Leuk worden jouw randjes ook

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helemaal geweldig Jessie, zo'n jonge leerling. Hij heeft aanleg!
  En al je handwerkjes, stuk voor stuk, zien er mooi uit.
  Nog een fijne zondag verder!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig borduurwerk en leuk je kleinzoon!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De randjes zijn supermooi en je hardanger wordt vast ook nog prachtig! Je markerborduurwerk is nu al super en wat heb jij leergierige kleinzonen, daar droom ik ook van :-)
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig geworden jouw randjes, maar natuurlijk is ook jouw Marker en Sneewerk weer prachtig, ik kijk er met heel veel bewondering naar!
  Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De randjes zien er mooi uit. Ze waren leuk deze week. Ook ik heb op de valreep nog de patronen van de Marker randen in Breda gekocht. Gezellig dat je kleinzoon ook wil borduren. Mogelijk wil hij dit nog vaker.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je randjes worden mooi, en je marken randen ook

  Wat leuk om dit te zien, een handwerker in de maak


  Fijne handwerkweek vanuit Zweden groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jij bent fijn bezig met allerlei borduurwerk en zo te zien valt dat ook in de smaak bij je bordurende kleinzoon. Leuk!
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wat een mooie borduurtjes laat je zien. leuk dat je kleinzoon er ook even mee aan de slag is geweest...gezellig om dat samen te doen.
  Warme groet, Noor

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat zijn je randjes mooi en ja de cursus wordt steeds leuker en mooier. Het bwgin van je sneewerk is mooi. En wat een mooi begin borduurwerk van je kleinzoon. En ja ze zijn zeker erg handig met de computer.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk toch die randjes! Jou kleinzoon wilde borduren, de mijne van 8 wilde gisteren leren naaien! Leuk he dat ze zoiets willen! Echt genieten.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...