Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zaterdag 15 maart 2014

Een drukke week

Afgelopen week was er een van van alles, naar het ziekenhuis voor controles, de wekelijkse fysio en veel visite. Soms heb je van die weken met alle dagen afspraken die gewoon moeten. Toch heb ik nog wat kunnen borduren en zijn er wat invullingen op het marker lapje bij gekomen. Zover is de stand nu.

Eerst wat invullingen uit geprobeerd en nu dit is het resultaat, in de bovenste vierkantjes komen ook nog invullingen. Ben er nog niet uit wat ik erin maak, het moet goed er bij combineren.

Beetje korter bij.

Onlangs zag ik dat er een nieuwe stof van Zweigart te koop is, ik vond het meteen mooi en omdat mijn handwerktas zijn beste tijd had gehad ga ik hiervan een nieuwe maken. Maar hierover de volgende keer meer.

Ecru met donker rode streep.

Nu had ik in het vorige bericht jullie niet laten zien wat ik gekocht had in Huizen, dus hier komen mijn aankopen.
Dit boek heb ik cadeau gekregen van mijn vriendinnen voor mijn 70e verjaardag, heb het zelf mogen uitzoeken, het is vooral een aanrader voor de dames die aan een pronkrol bezig zijn.
 Boek voor mijn nichtje.

Lapje linnen voor aan de Marker geurhanger, bedels en een sluiting voor aan een tas.

Ook de randjes van deze week zijn weer klaar.

10 opmerkingen:

 1. wat prachtig gemaakt !het doet me denken aan houtsnijwerk, met krullen en sierlijke rondingen....
  het boekje sweet home heb ik ook, gehad van m`n zus! zulke lieve patroontjes staan er in, daar zal ze vast blij mee zijn.
  groetjes miek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat last je veel moois zien. Het boek van Marie Suarez staat ook hoog op mijn lijstje. En wat is je marker werk en randjeslap mooi. Het nieuwe linnen ziet er ook geweldig mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ondanks de drukte, ziet wat je aan de Marker lap hebt gedaan er super uit.
  Het boek van Marie Suarez is een mooi kado en ook de randjeslap is zo mooi. Ik ben benieuwd hoe de handwerktas er uit gaat zien.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hopelijk heb je nu een rustiger week in het vooruitzicht. Er ligt al mooie stof klaar voor een tas. Je borduurwerk is prachtig. Veel plezier met je aankopen, ziet er mooi uit. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, dat herken ik: allerlei afspraken, waar je niet onder uit komt. Zo gaat dat volgende week ook met mij, eigenlijk begon dat afgelopen maandag al. En dan ineens zien we dat alle weekenden al bezet zijn tot Pasen! Brr, wat een druk leven kan je als "gepensioneerde" hebben. Hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier worden we al tijden een beetje geleeft omdat er van alles moet. Maar gewoon door gaan toch! Mooi borduurwerk weer van jou hand en de inkopen uit Huizen zijn erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk stofje voor de geurhanger! En wat wordt de Markerlap schittterend ! Ben benieuwd naar je tas......

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oei blijkbaar bijna dit berichtje gemist. Je Marker werkje id al fantastisch en het stofje voor een handwerktas is super. Ben benieuwd wat het worden gaat. Mooie boeken zijn het.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi mooi en mooi. Maar het Marker lapje is héel mooi aan het worden.
  Succes, grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, zelfs als chronisch zieke , kan je zo'n druk bezette week hebben , ik ken het :-)
  Wat laat je weer veel prachtige dingen zien , vooral dat boekje voor je nichtje , daar ben ik gewoon al verliefd op , en ik ben reuze benieuwd naar je deurhanger !!
  liefs, Patti

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...