Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!vrijdag 21 maart 2014

Mijn nieuwe handwerktas

Mijn handwerktas is af, na lang zoeken wat ik erop zou borduren is het een patroon geworden uit Sweet Home met hier en daar wat veranderingen. Het garen is DMC 115 verlopend rood wat uit de collectie is gegaan. Gelukkig had ik nog wat op voorraad want ik vind het er mooi bij passen, hier is hij dan.


Nadat het borduurwerkwerk af was heb ik aan de achterkant decovil er tegen aan gestreken als versteviging, dit is verkrijgbaar in verschillende diktes en maakt het meteen waterdicht. Eigenlijk was het iets te dik wat het moeilijker maakt met naaien, maar gelukkig heb ik wel een naaimachine die dit aankan. Voor alle zekerheid heb ik het met een jeans naald gestikt.

De voering is van een tas die ik niet meer gebruikte (het leer was eraf aan het schilferen, deze lag klaar voor de kringloop) voorzichtig er uit getornd en op maat gemaakt. De kleur van de ritssluiting en het vakje voor mijn mobiel pasten er goed bij. Alleen kon ik de bovenrand van de tas niet doorstikken, het was te dik vooral bij de naden, maar ik ben tevreden.


Doordat ik nog wat stof over had heb ik daar een mapje van gemaakt voor mijn werk waaraan ik bezig ben in op te bergen, het was net breed genoeg voor de randjes per week. Voor de voering had ik nog een rest changeant zijde van het Marker bruidslijf, de sluiting die ik had gekocht in Huizen kwam nu goed van pas.Het stof is Zweigart Lugana Linea en te koop bij haar.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...