Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 2 maart 2014

SAL randen week 9

Er is weer een week voorbij, gisteren zijn er weer nieuwe randjes bijgekomen, zover ben ik nu.

Dit gaat snel, het andere werk waar ik mee bezig ben gaat niet zo vlug maar dat is geen probleem. Dat zijn mijn favoriete werken wit op wit, de vaste lezers weten dat dit het Marker sneewerk is. Hier kan ik mijn hart aan ophalen, zoeken naar patronen en langzaam uitwerken.

Eerst komen de platsteken, spaansjes en dan de vetergaatjes, als dit klaar is dan kan er geknipt worden.
Zoals ik al eerder vertelde lijkt het veel op hardanger, alleen het aantal draden is anders. Voor de dames die deze Marker cursus volgen herkenbaar, voor de mensen voor wie dit nieuw is op onderstaande foto kan je zien wat het moet worden.

Dit wordt een geurhanger gevuld met lavendel of heerlijke kruiden, het witwerk wordt omlijst met een prachtige stof. Het geurkussentje zit er los in, is het niet een beauty?
Ben je geïnteresseerd in deze cursus klik dan rechts boven op de foto van de Handwerken van het eiland Marken, je kan altijd nog instromen. Het is het alleen al waard om de prachtige kleine projecten te maken.

Zijn jullie ook zo blij met het lenteweer, ik in ieder geval wel. Afgelopen week was voor mij nog nagenieten van mijn verjaardag  met vriendinnen en de prachtige lentebloeiers die staan te pronken op mijn balkon.

De tafel gedekt met een tafelkleed van mijn moeder wat ze borduurde voor haar huwelijk, ik leg het alleen op bij speciale momenten want ik ben er erg zuinig op. Hier en daar zijn al wat sleetse plekje, de kersen- amandel slagroomtaart is zelf gebakken.

De dames hadden het naar hun zin, maar we hebben ook wat steekjes gemaakt.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...