Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!











maandag 5 mei 2014

Het werd tijd

Het werd tijd dat ik iets van me moest laten horen, de afgelopen weken zat er van alles tegen. Eerst kreeg ik bericht dat mijn vriendin Trees slokdarmkanker heeft (met uitzaaiingen) er is niets meer aan te doen, afgelopen week heeft ze twee bestralingen gehad en deze week volgen er nog drie. Dit is het enige wat ze kunnen doen in de hoop dat ze nog iets kan eten. Ik vind het intriest dat dit nou ook nog op haar pad komt, maar ze houdt de moed erin, volgende week hopen we toch nog haar 70e verjaardag te vieren. Zelf heb ik een ontsteking aan de spieraanhechting van mijn heup, een contra indicatie van mijn rug en moest vaker naar de fysio en rusten. Ontstekingsremmers kan ik niet verdragen dus het duurt wat langer voor het over is, hier kan je flink van balen want je bent dan behoorlijk beperkt. Genoeg daarover, ik kan jullie maar heel weinig laten zien, het tafelkleedje is klaar, volgende week is ons clubfeest en dan krijgen jullie een uitgebreid verslag.


Zover  is mijn randenlap, de randen van zaterdag moet ik nog maken.
 
Gisteravond was er een mooie zonsondergang, in het echt veel mooier.
 

12 opmerkingen:

 1. Wat triest, Jessie, voor je vriendin. Vorig jaar had mijn moeder hetzelfde, een sterke gezonde vrouw, ze stierf in drie maanden na de diagnose. Ik begrijp wat jullie doormaken.
  Heel veel sterkte gewenst!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een triest bericht van Trees. Ik wens haar en jou veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vind het een heel vervelend bericht voor jou en je vriendin. ik hoop dat het zo kalm mogelijk gaat verlopen. hopelijk wil het weer wat mee werken, een zonnetje doet iedereen goed en mensen met spier problemen in het bijzonder.
  veel sterkte voor jullie allemaal en toch een fijn feest toegewenst.
  groetjes miek

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schöne Fortschritte.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wens je sterkte, zowel voor jezelf als voor het steunen van je vriendin!
  Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Jessie. Heel veel sterkte met je vriendin en ook nog het beste voor jou. Groeten Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh Jessie, hoe spijtig dat je vriendin ook dit nog erbij moet krijgen, echt geen fijn nieuws. En dan zelf ook nog op de sukkel met een ontsteking, sterkte gewenst! Je randjes zijn heel mooi geworden!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt zeker naar nieuws gekregen veel sterkte met je vriendin en jezelf. Je borduurrol is erg mooi,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo'n triest bericht geeft me altijd zo'n machteloos gevoel: je kunt niets doen. Allen er zijn voor iemand en dat is gelukkig al heel wat. Heel veel sterkte. Rustig aan, veel rusten is toch het beste medicijn voor zulke ontstekingen.
  Vier je hoogtijdagen, dus op naar het feest!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een triest berichtje over je vriendin Trees. Ik wens je veel sterkte ook met je eigen gezondheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een triest bericht , ik wens jullie allebei heel veel sterkte !!! Ook wens ik je heel veel sterkte met je eigen gezondheid !! Ik weet wat het is om zo met pijn te leven :-(
  liefs, Patti xx

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...