Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 12 oktober 2014

Drukke tijd

Hebben jullie dat ook, je bent met een werkstuk vol enthousiasme bezig en dan komt er van alles op je pad dat je plannen overhoop gooit. De vervolgcursus van needlesatwork waar ik aan alles gelijk zou willen beginnen (wat natuurlijk niet kan), een nieuw boek waar je weer van alles in ziet wat je wilt maken. Krijg je ook nog een uitnodiging om bij haar waar ik geregeld kom om leuke lapjes te kopen, op haar demonstratiedagen wat van mijn handwerken wil laten zien. En de vraag om er een workshop te geven, natuurlijk heb ik ja gezegd maar het houdt in dat ik daar voorbereidingen voor moet treffen. Dus alles aan de kant en ben ik bezig met een miniatuur ABC lapje, het is bijna af dat houden jullie even tegoed. Moet een verrassing blijven, mijn randenlap is wel steeds bijgewerkt, tot nu zijn het 82 randen randjes.Het mooie najaar heeft ervoor gezorgd dat mijn vijgenbomen veel rijpe vruchten heeft, iedere dag kan ik er 5 tot 6 plukken. Mmm ze zijn heerlijk!!
Nu had ik gisteren ook nog een verrassing, een oud collega/vriendin die ernstig ziek is en die ik gisteren een bezoekje bracht gaf mij een cadeau waar ik heel ontroerd van werd. Twee weken geleden is zij met haar partner en vrienden een paar dagen naar Noord-Holland geweest om er eens even uit te zijn. Zo ziek als ze was heeft ze mij in Marken bij Ma Korvings winkeltje dit gekocht.


Ze heeft de vreselijke ziekte kanker, het zag er eerst naar uit dat ze genezen was. Er zijn  uitzaaiingen gevonden nu zit ze weer midden in de bestralingen en de chemo kuren en blijft positief. Lieve Paula, je weet dat ik er altijd voor je ben en hopen dat we je nog lang in ons midden mogen hebben. Nogmaals, bedankt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...