Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!dinsdag 28 oktober 2014

Wat was het gezellig !

De Demonstratiedagen zijn om, veel leuke enthousiaste bezoekers, maar dat kan ook niet anders. Creatieve mensen zijn zeer geïnteresseerd en gezellig wat wil je nog meer. Jacqueline liet zien hoe zij met haar Longarmmachine werkt, wat is dit toch een geweldige uitvinding voor de mensen die het niet met de hand kunnen of willen quilten.
 Dit heeft Jacqueline gemaakt zonder sjabloon.

Op de tweede dag mocht ik ook eens proberen wat ik beide handen aangreep. Aan een kant van de machine kan je patronen maken zonder sjabloon, dat heb ik niet gedaan (want dan moet je de machine al heel goed beheren.)
Aan de andere kant is er een sjabloon waar met laser gewerkt wordt, je stuurt dan de laser over de sjabloon tekening en zo ontstaat het patroon.

Dit is mijn creatie, rechts was het begin.

Dan waren er natuurlijk nog andere workshops, Mary Kruimer maakte op een quilt applicaties met broderie perse. Zelf had ik er nog nooit van gehoord, op een kaal vlak apliceert ze uitgeknipte bloemen die ze eerst op vliesofix strijkt (plakt aan twee kanten) dan heel secuur uitknipt en daarna op het stof strijkt (zit er dan opgeplakt).
Daarna gaat ze het met heel kleine festonsteekjes het erop bevestigen, dit is een geweldige techniek!


Als je goed kijkt zie je de steekjes langs de randen.

Nog wat groter.

Dan was zij er van Annahof en maakt bijna alles wat met handwerken te maken heeft en schrijft ook haar eigen boeken met foto's. Teveel om op te noemen.

De zus van Jacqueline maakte kartonnage waaronder naaldenboekjes, doosjes enz.

José was mijn assistent

Op de boven verdieping was er een stand van breien en vilten, jammer genoeg heb ik hier geen foto's van kunnen maken door de drukte.
Ik laat jullie een impressie zien van de winkel, het is een heel klein dorpje met een hoofdstraat en twee zijstraten. De winkel is prachtig en bekend in de wijde omgeving!

Voor deze krans heb ik lapjes gekocht, het zijn pakketjes van 42 stuks. De foto is wel een beetje wazig maar jullie zien wat de bedoeling is.


Deze heb ik gekozen, een is al genaaid.

Vergeet helemaal te vertellen dat de workshop van de speldenkussens heel goed in de smaak viel, de pakketjes werden goed verkocht.

Deze waren nog niet klaar, je ziet het band en de fiberfil er omheen.

11 opmerkingen:

 1. Dit is echt een snoepwinkeltje voor creatieve mensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke dag heb je gehad, zo gezellig met handwerksters onder elkaar. Bedankt voor de leuke fotoreportage, zo was ik er toch een beetje bij. Prachtige stofjes liet je zien, leuke kleurtjes heb je gekozen voor je krans. Veel succes ermee. Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat moeten gezellige dagen zijn geweest. Wij hadden in Merzenich ook al zo'n grote belangstelling afgelopen weekend.
  Lieve groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou ja zeg.... Ik heb dus met je gesproken zonder te weten dat JIJ het was ;))
  Gelukkig is er opheldering door het blog ... Je had zeer mooie dingen gemaakt !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helaas iets te ver uit mijn richting maar brleef een stukje met jou mee. Snap dat je onder de indruk bent van die langarmnaaimachine......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit! Zo'n longarm quilt machine lijkt me fantastisch, jammer dat ze nog duurder zijn dan een nieuwe auto...Of zijn ze al in prijs gezakt? Ik blijf maar met de gewone naaimachine in "the ditch" quilten en de rest doe ik met de hand, al blijf ik het quilten de vervelendste klus van een patchwork quilt vinden. Ik stel het altijd uit tot zelfs een jaar na het klaar hebben van de top. En dan duurt het ook nog eens zo lang... patchwork: ja! Quilten: nee!
  De speldenkussentjes zijn eenvoudig prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gerard de machines zijn vanaf 7000 euro, deze is klein
   De machine op de foto is vanaf 17000 euro, hier kan je wel een quilt van 3 meter mee quilten

   Verwijderen
 7. Dat ziet er heel gezellig en uitgebreid uit. Leuk om zo even met je mee te kunnen kijken. De speldenkussenpotjes zijn mooi! Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ooow , wat gezellig allemaal , ik wou dat ik ook de puf en de moed had om naar zo'n bijeenkomst te gaan , mooie fotos ook !!
  Patti xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ziet het er geweldig uit. Kan me voorstellen dat je genoten hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie winkel en prachtige speldenkussens.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...