Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zaterdag 13 december 2014

De dagen voor Kerst

De dagen voor Kerst zijn altijd leuk druk, je bent nog van alles aan het maken voor de kerstruil met de club en natuurlijk voor jezelf en anderen die het waard zijn om te verrassen.
Een paar dagen geleden ben ik bij mijn nichtje Margriet geweest zij heeft haar huis al helemaal in kerstsfeer. Gelukkig had ik mijn camera bij me en heb ik enkele foto's gemaakt, zij heeft ook altijd heel leuke ideetjes, o.a. door een leeg koekjesblik te bekleden met kantjes en bandjes.
Dit is een leeg koekjesblik waar ze kantjes en bandjes met dubbelzijdig plakband heeft opgeplakt.

Mijn kerstborduurtjes zijn af, ik vind het steeds leuk om deze te maken en cadeau te geven. 

Dit hangertje heeft Paula ontvangen, afgelopen week heeft ze de laatste chemo gehad. De tumors zijn hetzelfde gebleven, ze kan er niet van genezen. Nu maar hopen dat ze toch nog wat jaartjes kan genieten.

Dit is voor mijn bovenbuurvrouw, zij geniet als geen ander van deze cadeautjes.


Deze twee zijn voor mijn dochter en de vriendin van onze zoon, ze mogen kiezen.

Maandag 15-12-2014 en vrijdag 19-12-2014 is de kerstruil met de club daar zal ik later de foto's van laten zien.
Nu ga ik weer verder met de randjes van deze week, zal blij zijn als het klaar is. Achteraf is het niet een randje maar twee randjes per week, eigenlijk niet mijn bedoeling want er gaat toch veel tijd in zitten. Doe dus een volgende ook niet meer mee, mijn andere werkjes blijven dan steeds achter.

10 opmerkingen:

 1. Lieve kerstcadeautjes heb je gemaakt Ja, er gaat meer tijd in de randjes zitten dan ik heb gedacht. Ik denk ook dat ik volgend jaar niet meer mee doe. Dan kan ik verder met de andere projecten, zoals de Marker pronkrol, want die staat boven aan mijn projectenlijst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gerard je slaat de spijker op zijn kop, de Marker pronkrol ligt bij mij ook te lonken maar eerst moet de merklap af.

   Verwijderen
 2. Mooie werkjes heb je gemaakt en wat de randjes betreft...., ik lig al een hele boel randjes achter, maar wie weet, misschien maak ik ze alsnog.
  Fijne kersttijd met lieve groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele mooie kerstcadeautjes laat je ons zien, kunnen we ook wat inspiratie opdoen. En je borduurtjes zijn ook zo mooi, natuurlijk zijn de mensen blij als ze zoiets krijgen!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke Kerstwerkjes heb je gemaakt Jessie. Ik ben het met je eens en ga volgend jaar ook niet meer mee doen. Ik wil nog zóóó'veel leuke andere dingen maken die ik iedere maandag op de groep voorbij zie komen. En ik verheug me op maandag, fijn weekend en groetjes, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I love all your Christmas creations !!!!! Very beautiful !!!!
  greetings
  Niki

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gezellige versiering heeft je nichtje in huis, ik heb leuke ideetjes opgedaan. Het blik met de kantjes en bandjes is super, bedankt voor het plaatsen van de foto's.
  Prachtige ornamentjes heb je geborduurd, leuk om weg te geven maar ook om cadeau te krijgen. Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een gezellig logje ! heerlijk zo vlak voor kerst even gluren bij iemand anders...jouw nichtje heeft er echt een neusje voor hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een gezellig logje ! heerlijk zo vlak voor kerst even gluren bij iemand anders...jouw nichtje heeft er echt een neusje voor hoor!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...