Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger en kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen) Inmiddels zijn we uit gegroeid als een gezellige handwerkclub, we komen vier maal per maand bij elkaar in een mooie ruimte in de binnenstad van Heerlen. Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel en mijn tuin op zes hoog zijn mijn grootste passies.
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt.
Reacties ontvangen zou ik heel leuk vinden !


maandag 20 april 2015

Heerlijk het is lente

Heerlijk het is lente, genieten van de bomen die langzaam weer groen worden en niet te vergeten de prachtige lentebloeiers. Dus is het weer tijd om mijn balkon op te fleuren. Gisteren ben met ik zoonlief naar het tuincentrum in Genk (België) geweest, dit is het grootste plantencentrum in omstreken. Je kijkt er je ogen uit, vaste planten in alle soorten mooi op alfabet te vinden en natuurlijk de zomer bloeiers. Nu moet ik bekennen dat ik wel blij ben met mijn tuin op zes hoog, want je kan hier wel gauw een mooi kapitaaltje kwijt. Tenminste als je zo'n bloemen en planten liefhebber bent als ik,onze zoon heeft deze eigenschap van mij mee gekregen. Gelukkig heeft hij sinds een jaar een woning met een gigantische tuin. Vorig jaar heeft hij dit gekocht en na een fikse verbouwing (alles doet hij zelf) is nu de tuin aan de beurt. Dus dat is voor hem als voor mij een heerlijk dagje erop uit. Nu laat ik zien wat er zoal weer op mijn balkon staat, de zomer bloeiers moeten nog even wachten.

De vijg die er al jaren staat, er zitten al kleine vijgen aan.

In deze pot staat een Clematis het nadeel op mijn balkon is dat als er een zuid/oosterstorm is, er heel veel aarde uit de bakken waait. Ten eerste een rotzooitje van vanjewelste maar ik moet er ook steeds aarde bijvullen. Enkele weken geleden waren wij bij onze zoon en zag ik dat hij deze plantjes uit de tuin had verwijderd (Saxifraga) dit is een vast plantje heel laag. Deze heb ik meegenomen en overal op de aarde gelegd van de bloembakken en met wat ijzerdraad vastgepind. Er zat bijna geen wortel aan en ik was bang dat er tijdens de zware lentestorm er alles af zou waaien. En kijk ze groeien en bloeien dus dit is een handige oplossing.

Rotsplantjes.

Clematis, staat al jaren en bloeit uitbundig, kleur is fuchsia rose.

Deze Clematis heb ik gisteren erbij gekocht, diep paars.Deze viooltjes staan al weken te pronken en geuren heerlijk.

In deze mand Saxifraxa in rood en rose.

Arenaria.

Kleine hang Petunia's.


Links voor een Rucola sla plantje, moet er nog een plaatsje voor zoeken. Denk dat het niet tegen felle zon kan. Lekker op een broodje kaas.

Voorlopig ziet het weer fleurig uit, als de viooltjes niet meer mooi zijn komen de zomerbloeiers aan de beurt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...