Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!dinsdag 12 januari 2016

Werk in uitvoering

Zo als ik in het vorige bericht vertelde zijn we met een nieuw project begonnen.
De dames wilden graag de techniek van het doorstoppen leren. Het begin moet niet te groot zijn en de keuze viel op een naalden mapje, dit werd mijn ontwerp.

Dit is de voorkant in twee kleuren.

De achterkant, ze mogen kiezen uit drie patroontjes.

Binnenkant, het geheel is afgewerkt met de hokjessteek en de binnen voering is op de draad van de hokjessteek bevestigd.
Het verloop zal ik in een volgend bericht laten zien.

Ja, waar ben ik zelf nu mee bezig, misschien herinneren zich verschillende lezers dat ik heel lang geleden (veel te lang) aan een Hardanger kleed was begonnen in eigen ontwerp.
Tijdens het opbergen van de kersthandwerk spullen kwam het weer te voorschijn, mijn voornemen is er een dag per week aan te werken. En dat is ook al gebeurd, er liggen nog meer werkjes te wachten zoals het Marker borduurwerk voor de pronkrol.
Dan zijn er weer verschillende verjaardagen waar ik tussen door ook weer wat voor maak.


De afmeting wordt 150x150 cm, 1/4 deel is af.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...