Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 7 februari 2016

Nieuw ontwerp

De dames van de club hebben de smaak te pakken voor nog meer, dat houdt in dat ik mijn fantasie moet laten werken. Deze krijg ik meestal midden in de nacht, wordt wakker om de een of andere oorzaak en dan beginnen mijn hersentjes te werken. Een etui om het borduurschaartje in op te bergen, eigenlijk hoef ik daar niet veel over na te denken. Een leuk kruissteek patroon is zo gevonden. Maar in de club zitten veel mensen die verslaafd zijn aan het Hardanger borduurwerk en ja, zij willen ook eens mee doen. Nu had ik gedacht om er een edelweiss in te verwerken, daar moeten veel draden weggeknipt worden. Na wat uit geprobeerd te hebben is dit het resultaat.

 Voorkant

Achterkant en open

Het is gemaakt op naturel linnen band 8 cm breed waar een open randje aan de zijkant is.
Na wat rekenwerk heb ik eerst de edelweiss erop geborduurd (nog geen draden weggeknipt) want anders kan ik er niets anders op borduren. Je zou dan problemen krijgen met de draden die dan los komen te zitten zitten.
Bij de edelweiss heb ik kleine kruissteekjes voor de stabiliteit gemaakt, want 20 draden wegknippen is heel wat. Het borduurgaren is Wildflowers van de Caron collection, dit had ik nog liggen. Het geheel is gevoerd met rose vilt.
De dames waren heel enthousiast, nu moet ik nog een patroon gaan tekenen voor hun, want ik heb dit alles nog in mijn hoofd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...