Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!dinsdag 31 januari 2017

Het nieuwe jaar.

Het nieuwe jaar was voor mij niet zo leuk begonnen, daags voor oudjaar heb ik een aanval van het evenwichtsorgaan (ménière) gehad. Wow, ik wist niet wat me over kwam, alles draaide om mij heen kon niet op mijn benen staan, ik viel, gelukkig op mijn bed. Nu zit ik nog met wat restverschijnselen maar volgens de huisarts zou dit ook minder worden. Hoop dat het me nooit meer overkomt, je hebt het gevoel of je in een eindeloze put valt en alles draait om je heen.
Hierdoor heb ik mij wat weekjes heel rustig gehouden, maar dit houdt niet in dat ik niet heb gehandwerkt. Integendeel, het Hardanger tafelkleed is weer tevoorschijn gehaald, het moet nu toch eens echt af. De afmeting is 160x160 cm maar ik ben gelukkig met de blokken helemaal rond, het geeft me weer de push om verder te gaan
Hier heb je een beetje overzicht wat ik nog moet maken, eigen ontwerp waar ik toch wel een beetje trots op ben. het zal me benieuwen wanneer het af is. Ik begin niet meer aan wat anders, hoe groot de verleiding ook is.

Tot de volgende keer, liefs Jessie


4 opmerkingen:

 1. Jessie: I do hope you recover soon and fast.
  I am so sad to hear this happen to you.
  Love the table cloth, I do not do hardanger.

  Blessings
  Catherine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, evenwichtsstoornissen, dat ken ik, soms heb ik er zelf een klein beetje last van, maar ook mijn man had onlangs zo'n aanval net als jij, dan is het best om te rusten, hij was ook heel fel misselijk toen, het gaat over, maar duurt een tijdje. Hij leerde bij de kiné oefeningen om het tegen te gaan als je een aanval krijgt. Spoedig herstel en nog veel plezier met je prachtige hardangerdoek!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In Limburg is een specialist in de ziekte van Meniere -dacht dat hij dr Stokroos heet. Moet je maar even googlen. De schoondochter van onze buurman gaat altijd naar deze specialist als ze zo'n aanval heeft gehad.
  Je kleed wordt prachtig en het patroon zelfbedacht -knap hoor.
  Gezellige avond
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Truus, lief dat je mij deze link geeft, want het is nog steeds niet helemaal over. Met in het bed gaan liggen heb ik nog steeds draaiduizelingen. Ik blijf dan heel stil liggen en dan gaat het over.
   Durf nog altijd niet normaal op te staan of te gaan liggen.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...