Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zaterdag 20 oktober 2018

Museum - de Schat van Simpelveld

Eindelijk weer nieuws van mij, inmiddels alweer 3 maanden verder. De onderzoeken en scan hebben uitgewezen dat ik een dubbele nekhernia en het Carpaal tunnel syndroom aan mij rechterhand heb. Op 29 oktober wordt ik geopereerd aan mijn hand, de chirurg denkt dat ik dan ook van de pijn aan nek en schouders af ben, ik hoop echt dat dit waar is. Vorige week zijn we met een groepje naar het Museum in Simpelveld geweest, dit stond al maanden op mijn lijstje. Wat een prachtige expositie, we hebben volop genoten!
In het Limburgse heuvelland midden in de regio Parkstad vindt u het Museum de Schat van Simpelveld. Dit is gehuisvest in een monumentaal kloostergebouw en toont een riante kunstcollectie van zeer verfijnd borduurwerk uit de negentiende en de twintigste eeuw. Dit behoort tot de absolute top van de wereld. Daarnaast is er een schitterende collectie schilderijen, gouden kelken, wassen beelden en middeleeuwse sculpturen en krijgt u een kijkje in het kloosterleven van begin twintigste eeuw. Van 1875 tot 2012 was de congregatie van de Zusters van het Arme Kind Jezus gevestigd in het klooster Huize Loreto.
Clara Fey, stichteres van de congregatie was de dochter van een welvarende textielfabrikant in Aken. Zij zag de gevolgen die de industriële revolutie had op de kinderarbeid. De meeste werknemers waren jonger dan 12 jaar. Clara, en later ook de congregatie zag het als haar roeping om deze kinderen te helpen.
Clara Fey werd in 2018 zalig verklaard. Het museum staat uitgebreid stil bij haar opmerkelijke leven en de mensen die haar omringd hebben. Gelovige en ongelovige mensen worden nog altijd door haar geïnspireerd.
bron:www.deschatvansimpelveld.nl


Kwasten en kant gemaakt van pure zijde.Schoolbank, voor veel ouderen herkenbaar.

Dit zegt genoeg.

Bed van Clara, maar meestal sliepen de nonnen in een grote zaal met meerderen. 

Wordt vervolgt


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...