Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!donderdag 7 maart 2019

Lang geleden

Het is erg lang geleden dat ik een bericht plaatste ruim 4 maanden, intussen operatie gehad aan mijn pols wat niet heeft geholpen, nu is er vastgesteld dat ik neuropathie heb. Had er nog nooit van gehoord maar het betekend dat mijn zenuwen in mijn hand/arm beschadigd zijn. Betekend altijd pijn, heb nu medicijnen gekregen wat het pijnsignaal blokkeert naar de hersenen. Dit helpt maar ik mag toch niet te veel belasten of te lang handwerken daar moet ik het dan maar mee doen.  Ben al blij dat ik van de vreselijke pijn af ben. Verder heb ik niet veel kunnen maken want bij mijn echtgenoot zijn weer veel problemen met zijn gezondheid. Onze tijd wordt veelal opgeslokt door de ziekenhuis bezoeken. Maar genoeg hierover dit jaar mogen wij ons 20 jarig bestaan vieren en wel op 3 Mei. We houden dan een open dag om te laten zien hoe gezellig het is om samen te kunnen handwerken. De club is bijna gehalveerd het afgelopen jaar, veelal door ziekte van partner of dat ze dat ze moesten afhaken om  een andere reden. Heel erg jammer we missen ze, we zijn nu nog met 9 dames waaronder 3 van het eerste uur. We maken er dan een leuke dag van en na afloop gaan we heerlijk uit eten.
Hieronder een paar kleine geurzakjes die ik gemaakt heb.Het handwerken staat nog steeds op een laag pitje, hopelijk wordt dit toch weer wat meer. gelukkig komt de lente eraan en kan ik weer wat van mijn tuin op zes hoog laten zien!
Tot gauw, lieve groetjes Jessie

3 opmerkingen:

 1. Wat vervelend dat het handwerken op een laag pitje staat.
  Zeker als je het zo graag doet he.
  Veel succes wat steekjes zetten op een rustige manier, je rugzakjes zijn erg mooi zeg............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel vervelend allemaal. Goed dat de pijn met medicijnen geblokkeerd kan worden. Hopelijk kun je dan toch nog steekjes zetten, al zal het allemaal minder zijn.
  De geurzakjes zijn prachtig!
  Veel plezier alvast tijdens de jubileumviering van de club.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat naar dat de operatie niet heeft geholpen. Wel fijn dat de pijnstilling wel helpt. De zakjes zien er erg mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...