Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!woensdag 24 juni 2015

Een verslaving erbij

In mijn laatste bericht schreef ik er over dat ik wil gaan crazy quilten. Altijd probeerde ik het uit mijn gedachten te verbannen maar ik bleef ermee bezig. De patchwork lapjes die op een speciale manier aan elkaar worden genaaid hoort al bij mijn vaardigheden. Jaren geleden heb ik er enkele cursussen in gevolgd, doordat ik toen door toeval werd gevraagd voor cursussen te geven in het Hardanger borduurwerk (in de patchwork winkel) is er verder niets meer mee gedaan.
Hoewel ik nog met andere werkstukken bezig ben zoals de merklap voor mijn zoon wil ik toch een beetje hierin gaan oefenen. Enkele handwerkvriendinnen die twee maal per maand bij mij thuis komen handwerken doen mee, hieronder zie je enkele voorbereidingen.

Natuurlijk een duidelijk boek, snijmat, mes en liniaal had ik al.Zijn dit geen prachtige patronen, het leuke hierbij is dat je met borduursteken en allerlei accessoires je fantasie de vrije loop kan laten gaan.

Garens, naalden en zijdelint.

Oefenlapje met borduursteken

13 opmerkingen:

 1. Daar zul je veel plezier aan beleven! Zoveel mogelijkheden met steken en lapjes... En zeker, als je met een paar mede handwerkster de mogelijkheden gaat verkennen - veel plezier met elkaar en deze leuke techniek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gek he dat sommige technieken zo aan blijven spreken dat je er op een gegeven moment niet meer omheen kunt. Veel crazy plezier, groetjes Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je zei het al tegen me een tijdje geleden en nu is het er van gekomen!
  Veel plezier, maar dat lukt vanzelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O wat spannend een nieuwe verslaving erbij, veel succes
  Groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is duidelijk een gezonde verslaving, dus geen paniek! Je zal het wel weten te doseren denk ik, ben wel benieuwd wat je ermee gaat maken.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is duidelijk een gezonde verslaving, dus geen paniek! Je zal het wel weten te doseren denk ik, ben wel benieuwd wat je ermee gaat maken.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh dit is zo leuk...... je kunt er al je steekjesinspiratie in leggen......
  Heel veel crazy plezier jullie samen,
  Steekjesgroetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk die nieuiwe verslaving. Je bent er echt door gegrepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben heel nieuwsgierig hoe het crazy quilten gaat worden. Wat ik aan voorbeelden heb gezien heeft het mij (nog) niet kunnen verleiden om er ook een te gaan maken. Vandaar dat ik heel benieuwd ben.Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gerard, ik ga kleine werkjes maken b.v harten, speldenkussens enz.
   Vind het leuk om het op te pimpen met borduursteekjes, kralen, knoopjes en nog veel meer!

   Verwijderen
 10. Helemaal niet verkeerd zo'n verslaving. Ziet er leuk uit! Veel plezier ermee. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo Jessie. Ik zie nu pas dit bericht.Het is heel erg leuk crazy quilt te maken. Ik kon me helemaal uitleven op het borduurwerk.Veel plezier het het maken. Groeten Tony

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...