Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 13 september 2015

Klein beetje Kerst.

Veel kan ik nog niet laten zien, heb veel in de boeken en patronen gesnuffeld en oh wat wil ik nog veel maken. De e cursus van Marken roept me steeds, ik denk dat ik hiervan de draad weer ga oppakken. De Kerst nadert ook met rasse schreden en daar wil ik nog enkele dingen voor maken o.a. voor de jaarlijkse kerstruil van de club. Van de serie Country cottage Santa's heb ik er een gemaakt. Boven aan heb ik het randje weg gelaten en daarvoor in de plaats North Pole Post geborduurd, alle patroontjes hebben steeds andere huisjes.Kersthanger van bedrukt linnen, voor en achterkant.

Dit patroontje vond ik zo mooi en het paste precies in dit lijstje waarvan ik er twee had. Een was inmiddels in 2010 voorzien van een merklapje.

Lavendel geurzakje gemaakt ven een stukje linnen band.

11 opmerkingen:

 1. Hoi Jessie, wat laat je leuke dingen zien, dat lavendelzakje vind ik schattig en ook dat kleine lapje! Nu ik wens je veel plezier met alle steekjes en vooral heel gezellige herfstdagen! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke werkjes zijn het, ook het merklapje is een schattig exemplaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke werkjes heb je gemaakt, Jessie!
  Het merklapje vind ik heel leuk en het lavendelkussentje heel lief!
  Succes gewenst om al je wensen om te zetten in borduurdaden.

  Lieve groet, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh als we toch eens heeeellll veeeellll tijd hadden, maar deze lieve werkstukjes zijn toch al weer af..... ze zijn enig!
  Herfstige steekjesgroetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt weer aardig wat afgemaakt hoor! En toch willen we steeds meer maken en hebben we alsmaar tijd tekort, hoe zou dat toch komen? Je merklapje vind ik schitterend, maar ook het kersthuisje en lavendelzakje schitteren.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke "kerst" dingen heb je al weer klaar. Leuk geworden. En als je eenmaal gaat snuffelen in je patronen......Wil je alles wel maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marijna, alle borduur liefhebbers hebben deze kwaal!

   Verwijderen
 7. Je hebt flink wat gemaakt voor Kerst, dat doe ik je niet na, eigenlijk heb ik de zomer nog in mijn hoofd. Wel verstandig om ver vooruit te denken. Je merklapje vind ik erg mooi zo in het lijstje. Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuke en mooie dingetjes heb je gemaakt! Altijd vind ik het inspirerend om die kleintjes van je te zien, dan krijg ik ook weer zijn in kleine kerstspulletjes te maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om al weer wat kerstborduurtjes te zien en hele mooie zijn het ook. Veel borduurpleizer. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dag Jessie, wijs om nu al met kerstborduurtjes bezig te zijn, in de kersttijd zelf is het voor mij altijd weer te laat.
  Ze zijn schattig.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...