Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!dinsdag 2 mei 2017

Even wat anders

Even wat anders, omdat ik door mijn cadeautjes heen was heb ik twee geurzakjes gemaakt, gevuld met lavendel. Een heb ik aan Greet gegeven zij is op 26 April 90 jaar geworden,  het oudste clublid.Het tafelkleed is zeker nog 2 maanden werk voordat het af is. Iedereen vind het zo prachtig en apart dat ik misschien mee doe met de Hardanger design contest 2018 van Nordic Needle in Fargo USA, eerst maar eens af maken, heb er wel ruim de tijd voor.
Zelf ben ik in het bezit van meer dan 50 uitgaves van hun, allemaal even mooi. Voor de mensen die graag hun webwinkel willen bezoeken klik op onderstaande link.
Nordic Needle

Enkele weken geleden lag er een Handwerken zonder Grenzen in de brievenbus, was heel verbaasd omdat ik al jaren geen abonnement meer heb (zal wel binnenkort een telefoontje krijgen om weer een abonnement af te sluiten) maar ik vind er niets meer aan. Wel stond er een mooi patroon voor vingervrije handschoenen in die ik heel handig vond. Ria een van onze clubleden is een super kei in breien en ik had haar het blad gegeven omdat zij er wel wat mee kan doen. En kijk eens, ze heeft voor mij een paar gebreid. Ria je bent super, nogmaals bedankt, de volgende winter komt beslist, kan ze nu nog zelfs dragen want warm is het beslist nog niet!


5 opmerkingen:

 1. Wow, is dat het tafelkleed wat je aan het maken bent, daar onder die schattige zakjes? Ik zag toen al zo'n mooi kleed op je hobbykamer en nu dus weer één! Succes en meedoen want je maakt zulke mooie dingen! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lida, waar de zakjes op liggen ligt op de tafel in de woonkamer. Waar k nu aan bezig ben wordt veel groter!

   Verwijderen
 2. Those sachet bags are lovely! It's a good idea for a gift!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige en leuke cadeautjes heb je gemaakt. Spannend dat je misschien mee gaat doen met je hardangerkleed. We gaan het volgen.
  Al neem je geen abonnement meer op de HZG, je hebt in ieder geval nog een mooi patroon gevonden voor heerlijk warme vingerloze wanten. Ze komen idd nu nog goed van pas.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, het was geweldig weer! Je zag iedereen genieten..
  Wat een mooie plantjes heb je in de potten en bakken staan. Hopelijk komt het mooie weer snel terug!
  ลา ลีกา สเปน

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...