Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!











zondag 13 augustus 2017

Oogsten !

De oogstmaand is Augustus, hoewel deze zomer al eerder viel te oogsten. Vooral de komkommers deden het goed!

De bloem van de komkommer.

In de groei.


Eerste oogst, daarna elke dag kunnen plukken, tot nu heb ik 24 stuks geplukt !

Puntpaprika, zijn nog groen wachten op wat zon.

Rode paprika, een is geoogst.

Nu de vijgen, zoals bekend waren alle vijgen die in het vroege voorjaar eraan zaten allemaal bevroren. Nu was dit voor mij de kans om eens te gaan snoeien want er was toch geen vruchtje meer op. Het gezegde snoeien doet groeien is wel echt van toepassing.



Van de takken die eraf gesnoeid zijn heb ik enkele stekken gemaakt, dit gaat heel goed. De meeste bladeren eraf halen en dan in een kleine pot met aarde zetten en de grond vochtig houden. Binnen enkele weken heb je een nieuwe plant voor in een grote pot of de volle grond.
Twee jaar geleden had ik mijn Fysiotherapeut ook een stek gegeven, deze is inmiddels  uitgegroeid tot een tot een grote struik. Afgelopen week had hij me enkele meegebracht, deze waren al rijp!
                                    
                                                                                           
Deze waren al goed rijp.

Door gesneden, zelf pluk ik ze al wat eerder want als ze te rijp zijn verliezen ze wat aan smaak.

In het volgende bericht laat ik weer werk van Annie zien, zij is weer heel vlijtig geweest !
Groetjes, Jessie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...