Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 11 november 2012

Hartjes

Harten zijn altijd leuk om te maken, het kan in alle varianten b.v. in borduurwerk of gewoon met stof als je vlug wat wil maken. Ik heb gekozen voor verschillene variaties, hier laat ik wat ideetjes zien.

Deze zijn gemaakt door Willy, het zijn er in totaal 12 voor elke maand 1 het resterende is nog in de maak. Ze heeft ze gemaakt op 14 draads kaaslinnen en komen straks in een boompje te hangen, zijn ze niet snoezig?
Deze zijn door Ria gemaakt, hoe ze verder verwerkt gaan worden weet ze nog niet, zijn wel heel apart.

Dit is het hartje in Schwälmer borduurwerk waar ik mee bezig was, heb er een tasje van gemaakt en gevuld met lavendel.

Had de smaak te pakken en er nog een gemaakt, dit is voor een lieve blogster die al geruime tijd ernstig ziek is.

Nog even samen.


Deze zijn gemaakt van een leuk kerststofje een paar aplicaties erop en je heb
een leuk kerstkadootje. Het stof is hier te koop, met de kartelschaar het stof knippen, op elkaar naaien met een rijgsteekje en vullen met wat fiberfill of lavendel. Je kan ze natuurlijk ook met ander stof of vilt maken, vlug klaar en toch heel leuk.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...