Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!vrijdag 26 oktober 2012

Herfst vanuit mijn Handwerkkamer

Eigenlijk hou ik helemaal niet van de herfst met zijn stormen, regen en de korte dagen maar voor de prachtig gekleurde bladeren aan de bomen heb ik natuurlijk wel oog. Dit is wat ik zie vanuit mijn handwerkkamer.Rechts zie je de steenberg van de vroegere Steenkolenmijn, Staatsmijn Wilhelmina, wat nu beplant is met groen en de skipiste van Snowworld in Landgraaf, in de buurt ligt ook Mondo Verde in een groot natuurgebied met veel wandelpaden. Maar op mijn kamer heb ik weer mijn creatieve geest laten werken en laat ik jullie wat nieuwe kreaties zien.

Geurzakje gevuld met lavendel.

Hartje in mijn lievelingskleur.

Kerstman, het draadhek had ik gezien op een beurs, handig om alles aan op te hangen.

Speldenkussentje of gewoon een leuke hanger.

Dit patroontje heb ik van haar het is een schattig tafereeltje heel leuk om aan een vriendin te schenken.

Dit geweldig band is ook bij haar gekocht, het wordt een lavendelzakje met Schwälmerborduurwerk, als het klaar is ga ik uit dit boek kerstkreaties maken, hier staan te gekke ideeën in. Kijk eens op haar blog Marijke en Gonny hebben al  heel veel mooie kreaties uit dit boek gemaakt.

Natuurlijk verkoopt zij het boek in haar winkeltje het is beslist een aanrader, ik heb voorlopig weer heel veel inspiratie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...