Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!vrijdag 26 oktober 2012

Herfst vanuit mijn Handwerkkamer

Eigenlijk hou ik helemaal niet van de herfst met zijn stormen, regen en de korte dagen maar voor de prachtig gekleurde bladeren aan de bomen heb ik natuurlijk wel oog. Dit is wat ik zie vanuit mijn handwerkkamer.Rechts zie je de steenberg van de vroegere Steenkolenmijn, Staatsmijn Wilhelmina, wat nu beplant is met groen en de skipiste van Snowworld in Landgraaf, in de buurt ligt ook Mondo Verde in een groot natuurgebied met veel wandelpaden. Maar op mijn kamer heb ik weer mijn creatieve geest laten werken en laat ik jullie wat nieuwe kreaties zien.

Geurzakje gevuld met lavendel.

Hartje in mijn lievelingskleur.

Kerstman, het draadhek had ik gezien op een beurs, handig om alles aan op te hangen.

Speldenkussentje of gewoon een leuke hanger.

Dit patroontje heb ik van haar het is een schattig tafereeltje heel leuk om aan een vriendin te schenken.

Dit geweldig band is ook bij haar gekocht, het wordt een lavendelzakje met Schwälmerborduurwerk, als het klaar is ga ik uit dit boek kerstkreaties maken, hier staan te gekke ideeën in. Kijk eens op haar blog Marijke en Gonny hebben al  heel veel mooie kreaties uit dit boek gemaakt.

Natuurlijk verkoopt zij het boek in haar winkeltje het is beslist een aanrader, ik heb voorlopig weer heel veel inspiratie!

13 opmerkingen:

 1. Wat heb jij een mooi uitzicht Jessie vannuit je kamertje. Leuke creaties en ik ben benieuwd naar je Schwälmer lavendelzakje.
  groet, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie dingen heb je geborduurd! Om jaloers op te zijn. De kerstman vind ik supermooi, de rest ook, het hartje en het geurzakje zijn ook mijn stijl en het speldenkussentje ligt bij mij ook te wachten om gemaakt te worden. Dat draadhek is een heel goed idee om in mijn handwerkkamer ook te gebruiken misschien. Hier is het even handwerkpauze want ik heb een polsontsteking :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Jessie.

  Wat een mooie dingen heb je weer gemaakt.
  En het boek lijkt mij ook heel mooi.

  Groetjes Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat borduur jij allemaal verschillende dingen. Veel variatie.
  Het boek lijkt me ook wel wat.
  Liefs Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een uitzicht zeg, mooi.
  Je hebt weer leuke dingen geborduurd..............gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gaaf boek, maar nog mooiere creaties en wat een geweldig uitzicht!
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O wat een geweldig uitzicht heb je Jessie !!! en het borduurtje met " vriendschap" vind ik de mooiste! groetjes en fijn weekend, Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heb jij een prachtig uitzicht, maar zo te zien laat jij je daar niet door afleiden. Er zijn weer veel mooie werkjes gemaakt. Dat boek lijkt me ook erg mooi. Fijn weekend, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel inspirerend boek, lijkt me.
  Je creaties zijn weer prachtig en fijntjes.
  Ik "leen" het draadhek als we op de salons staan met ons borduurwerk of quilts. Per groep kunnen er twee draadhekken worden gereserveerd. Volgende "Salon du Patchwork" is 16 en 17 november. Draadhekken zijn ideaal om spullen aan op te hangen, soms slechts met enkele knijpers!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hello Jessie! Thanks so much for your kind comment on my blog! You have so much lovely stitching here--thanks for sharing :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk dat uitzicht Jessie!!
  Je hebt weer leuke spulletjes gemaakt, ook het Schwälmer werkje zal mooi worden.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dag Jessie, wat leuk toch om zulke kleine handwerkjes te maken, ik doe het ook graag de laatste tijd. Mooi dat Schwalmer borduurwerk en het boek ziet er zeer aantrekklijk uit, eens zien of ik de site kan vinden.
  Fijne zondag nog en hartelijke groeten van Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Via via kom ik hier op je mooie blog terecht , ik ga je meteen volgen hoor want ik zie prachtige creaties voorbijkomen,
  lieve groetjes,Sonja

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...