Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 14 juli 2013

Merklap Maarie Lukasse anno 1834

In 2007 was er een expositie in het Historisch Museum De Bevelanden in Goes. Naar aanleiding hiervan was er een merklappatroon uitgegeven van Maarie Lukasse anno 1834 's-Heere Arondskerke. De lap is bijzonder mooi van opbouw met opvallend veel vogelmotieven. De drie grote bloemenvazen zijn bepalend voor deze lap. Het formaat is 36x48 cm op 16 draads linnen, deze lap lag al zolang te wachten met de 12 kleuren garen erbij. Dit wordt mijn nieuwe projekt al zal ik er tussendoor toch kleine dingen maken want op 16 draads is s'avonds wel lastiger borduren.
Omdat ik er verder nog niets van kan later zien zal ik foto's publiceren van hoe het er nu uit ziet in mijn tuin op 6 hoog.
13 opmerkingen:

 1. Ja, een prachtige merklap. Veel succes met het borduren. 16 Draads is echt klein, maar met een daglichtlamp is het ook 's avonds goed te doen, weet ik uit ervaring. Je balkon tuin is super mooi! Daar is het genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig is jullie balkontuin!
  Mooi project de merklap van Maarie Lukasse, veel plezier ermee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige Merklap!!!en wat een plaatje je tuin!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel plezier met Maarie ! Wat een bloemenpracht op je balkon, geniet hiervan !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je tuin is prachtig, ook al zit je 6 hoog! Zo zie je maar weer, bloemen doen het overal goed als je ze maar goed verzorgt :)
  De merklap is prachtig hoor!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Jessie,
  Wat een prachtige balkontuin heb je! Wat een gezellige bloei zit erin. Mooie rozen!
  En je handwerkproject ziet er mooi uit. Veel succes!

  Lieve groet,Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is een prachtige merklap. Dat gaat je weer aardig wat uurtjes bezig houden. En wat ziet je balkon tuin er prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is zo'n mooie lap, daar zal je vast met plezier aan werken. Je balkon tuin ziet er ook prachtig uit.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige merklap! De kleuren zien er ook schitterend uit, heel antiek. Ben benieuwd naar je vorderingen. Veel borduurplezier (op je heerlijke balkon?) Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je balkontuin is prachtig Jessie. Dat is ook een erg mooi patroon. Veel borduurplezier !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooi patroon is dit. En wat ziet je balkon er erg mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gaaf patroon, veel plezier met de steekjes en geniet van je tuin op je balkon! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige balkontuin! Daar kan je heerlijk zitten borduren aan je merklap. Ook ik heb dat patroon gekocht en hem reeds met heel veel plezier gemaakt.
  Groetjes Will

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...