Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 14 juli 2013

Merklap Maarie Lukasse anno 1834

In 2007 was er een expositie in het Historisch Museum De Bevelanden in Goes. Naar aanleiding hiervan was er een merklappatroon uitgegeven van Maarie Lukasse anno 1834 's-Heere Arondskerke. De lap is bijzonder mooi van opbouw met opvallend veel vogelmotieven. De drie grote bloemenvazen zijn bepalend voor deze lap. Het formaat is 36x48 cm op 16 draads linnen, deze lap lag al zolang te wachten met de 12 kleuren garen erbij. Dit wordt mijn nieuwe projekt al zal ik er tussendoor toch kleine dingen maken want op 16 draads is s'avonds wel lastiger borduren.
Omdat ik er verder nog niets van kan later zien zal ik foto's publiceren van hoe het er nu uit ziet in mijn tuin op 6 hoog.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...