Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!woensdag 23 oktober 2013

E-cursus "De handwerken van het eiland Marken"

Zoals ik in mijn vorig bericht had vermeld neem ik deel aan deze cursus, de merklap komt later wel. Super, wat is dit een geweldig idee van Margreet en zo duidelijk het is een lust om hier aan te werken. Elke maand krijg je via de mail de lessen om te downloaden als extraatje voor de maand september was er een patroontje van een thimble slipper bij.
Voor de maand oktober zijn er ook weer leuke patroontjes, niets moet en alles kan in je eigen tempo. Je kan ook nog altijd inschrijven voor de cursus ook al is hij in september begonnen.

Gekozen heb ik voor 12 draads stof waar ik nog veel van had liggen, op een klein lapje 25 x 25 cm ben ik begonnen met de marker zoom dit komt dan aan de pronkrol, hier komen ook nog andere invullingen op. Een tweede lap 35 x 45 cm wordt dan wat uitgebreider, eerst weer de patronen afwachten de ideetjes komen dan vanzelf.
 
Hier zie je de grote lap met een gedeelte van de marker zoom (is nog niet af), rechts zie je het lapje voor aan de rol.
Dit is mijn eerste slipper (8 cm), kleine werkjes vind ik heel leuk om te maken dus er komen er nog meer aan.

Het geborduurde deel is klaar.

Lijkt het jullie wat, klik rechts boven op de afbeelding van Margreet dan kom je op haar site, onderstaand is een voorbeeld van de cursus. Zoals je kan zien HEEL duidelijk!
 

Nu ga ik weer verder met het borduren, let wel het is heel VERSLAVEND ! !


14 opmerkingen:

 1. Wat een mooie slipper en wat een mooie zoompjes heb je al. Ik ben net begonnen met rijgen ik moest even wachten tot ik alles in huis had.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vanmorgen wezen Hardanger borduren, een verslaving die ik door jou heb opgedaan en nu zie ik dit prachtige borduurwerk, ben er helemaal weg van en dat slippertje....GAAF!
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat prachtig is je Marker borduurwerk, ik heb me ook opgegeven voor de cursus maar begin er eerst nog niet aan (letterbak moet eerst af). Goed idee om er een lapje met M. zoom voor in je pronkrol te maken. Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo Jessie, jij hebt er zin in! Twee lappen maken. De mijne komt ook in mijn rol, maar voorlopig ben ik blij als ik één lap kan maken :-). Maar verslavend is het inderdaad.
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi. Ik kan mij voorstellen dat het verslavend is.
  Veel succes verder.

  Gr. José

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De cursus is inderdaad heel goed verzorgd en behoorlijk verslavend. Je open zomen met randje zijn prachtig. Zelf ben ik met de linten bezig. Ook al zo verslavend.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er mooi uit Jessie!
  Leuk om met zo'n project mee te doen.
  Ben heel benieuwd hoe het is als het af is.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Jessie. Ook ik heb de cursus genomen. Hij is inderdaad hardstikke mooi.Ik ben eerst de cursus aan het verzamelen en later zal er eraan beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De cursus ziet er mooi verzorgd uit. Ik verzamel alles, maar heb nu even andere 'dingen' te doen. Ik heb ook al diverse Marker werken gemaakt, maar er zal er zeker weer eens een bijkomen..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Marker borduurwerk blijft prachtig en het jouwe wordt vast weer een pronkstuk zoals al je borduurwerkjes! Je thimble slipper is geweldig!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie beginnetjes al. De slipper is schattig, zo fijntjes. Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik kan me voorstellen dat het verslavend werkt zo'n prachtige borduur cursus. Lief dat slippertje voor de vingerhoed.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi, Jessie. Bedankt voor je lieve berichtje!
  Ik ben natuurlijk meteen gaan kijken, wat een prachtige dingen maak je.
  Dingen is een understatement!
  Zoveel geduld zucht.
  Fijne week.
  Liefs,
  Annette

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...