Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!woensdag 23 oktober 2013

E-cursus "De handwerken van het eiland Marken"

Zoals ik in mijn vorig bericht had vermeld neem ik deel aan deze cursus, de merklap komt later wel. Super, wat is dit een geweldig idee van Margreet en zo duidelijk het is een lust om hier aan te werken. Elke maand krijg je via de mail de lessen om te downloaden als extraatje voor de maand september was er een patroontje van een thimble slipper bij.
Voor de maand oktober zijn er ook weer leuke patroontjes, niets moet en alles kan in je eigen tempo. Je kan ook nog altijd inschrijven voor de cursus ook al is hij in september begonnen.

Gekozen heb ik voor 12 draads stof waar ik nog veel van had liggen, op een klein lapje 25 x 25 cm ben ik begonnen met de marker zoom dit komt dan aan de pronkrol, hier komen ook nog andere invullingen op. Een tweede lap 35 x 45 cm wordt dan wat uitgebreider, eerst weer de patronen afwachten de ideetjes komen dan vanzelf.
 
Hier zie je de grote lap met een gedeelte van de marker zoom (is nog niet af), rechts zie je het lapje voor aan de rol.
Dit is mijn eerste slipper (8 cm), kleine werkjes vind ik heel leuk om te maken dus er komen er nog meer aan.

Het geborduurde deel is klaar.

Lijkt het jullie wat, klik rechts boven op de afbeelding van Margreet dan kom je op haar site, onderstaand is een voorbeeld van de cursus. Zoals je kan zien HEEL duidelijk!
 

Nu ga ik weer verder met het borduren, let wel het is heel VERSLAVEND ! !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...