Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 6 oktober 2013

Veel uitstapjes en toch wat gemaakt

Wat hebben we toch nog prachtig weer met veel zon, heerlijk om er nog op uit te gaan. Dat hebben we dan ook gedaan, al heel lang wilden we naar het Amerikaanse Kerkhof in Margraten een klein half uurtje rijden bij ons vandaan. Beschamend dat wij als Limburgers er nog nooit waren geweest, maar het is de moeite waard, heel indrukwekkend, zo mooi aangelegd en onderhouden. Ontroerend om te zien, er liggen hier 8301 Amerikaanse soldaten begraven die hun leven hier hebben gegeven voor ons. Ik laat wat foto's zien voor een kleine impressie. 
Nu we zijn ook weer naar de Lavendelkwekerij geweest daar waren pompoen dagen en een leuke markt, heb vergeten om foto's te maken maar ik heb er wel wat gekocht.
Zie je dit leuke popje zitten, handgemaakt uit de Oekraïne en heel oud. En deze mini pompoentjes, voor de grote reuze pompoenen heb ik geen plaats dus ik heb mini's gekozen voor onder mijn stolp.
 
 
I
 
In het vorige bericht liet ik al wat lapjes zien, ik heb er speldenkussentjes van gemaakt met een tasje erop voor een borduurschaartje. 
 
 Bij de kringloop vond ik dit leuke mandje wat ik heb gevuld met oude naaispullen.
                 
 Een stitcherie voor aan de pronkrol.
 
Vorige maand is er bij haar de E-cursus van start gegaan "De handwerken van het eiland Marken" waar ik me natuurlijk voor heb aangemeld. De eerste lessen zijn binnen, deze zijn zo duidelijk dat het voor iedereen makkelijk is te volgen. Je kunt altijd instappen en in je eigen tempo werken, ook zijn er leuke extra welkom patroontjes bij waarvan er al een klaar is. In mijn volgend bericht kom ik hier op terug.
Nu ik dit publiceer realiseer ik mij dat het Amerikaanse kerkhof nu gesloten is vanwege de shutdown in Amerika.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...