Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 6 oktober 2013

Veel uitstapjes en toch wat gemaakt

Wat hebben we toch nog prachtig weer met veel zon, heerlijk om er nog op uit te gaan. Dat hebben we dan ook gedaan, al heel lang wilden we naar het Amerikaanse Kerkhof in Margraten een klein half uurtje rijden bij ons vandaan. Beschamend dat wij als Limburgers er nog nooit waren geweest, maar het is de moeite waard, heel indrukwekkend, zo mooi aangelegd en onderhouden. Ontroerend om te zien, er liggen hier 8301 Amerikaanse soldaten begraven die hun leven hier hebben gegeven voor ons. Ik laat wat foto's zien voor een kleine impressie. 
Nu we zijn ook weer naar de Lavendelkwekerij geweest daar waren pompoen dagen en een leuke markt, heb vergeten om foto's te maken maar ik heb er wel wat gekocht.
Zie je dit leuke popje zitten, handgemaakt uit de Oekraïne en heel oud. En deze mini pompoentjes, voor de grote reuze pompoenen heb ik geen plaats dus ik heb mini's gekozen voor onder mijn stolp.
 
 
I
 
In het vorige bericht liet ik al wat lapjes zien, ik heb er speldenkussentjes van gemaakt met een tasje erop voor een borduurschaartje. 
 
 Bij de kringloop vond ik dit leuke mandje wat ik heb gevuld met oude naaispullen.
                 
 Een stitcherie voor aan de pronkrol.
 
Vorige maand is er bij haar de E-cursus van start gegaan "De handwerken van het eiland Marken" waar ik me natuurlijk voor heb aangemeld. De eerste lessen zijn binnen, deze zijn zo duidelijk dat het voor iedereen makkelijk is te volgen. Je kunt altijd instappen en in je eigen tempo werken, ook zijn er leuke extra welkom patroontjes bij waarvan er al een klaar is. In mijn volgend bericht kom ik hier op terug.
Nu ik dit publiceer realiseer ik mij dat het Amerikaanse kerkhof nu gesloten is vanwege de shutdown in Amerika.

 

10 opmerkingen:

 1. Daar ben ik ook een keer geweest. Ik vond het indrukwekkend. Om nooit te vergeten.
  Je hebt mooie tasjes geborduurd en de sticherie voor de pronkrol vind ik ook leuk.
  En veel succes met je nieuwe borduurwerk!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk je speldenkussentjes, vooral die rode dat is toch met schortenband uit Zeeland gemaakt ? Zit tenslotte nog helemaal inde Zeeuwse klederdracht,haha. Ben zelf met iets bezig met zwart schortenband.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou je hebt niet stil gezeten!!dat zal inderdaad wel heel indrukwekkend zijn om te zien....
  wat een lieve kleine pompoentjes zijn dat zeg, !!je speldenkussentjes zijn super lief. Ik ga nog even verder bij je speuren.....groetjes Dees

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie kussentjes zijn het. Leuk werkje ook voor de pronkrol.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zijn de kussentjes weer mooi geworden! Je pronkrol zal wel prachtig worden met dit nieuwe lapje erbij!
  Liefs Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tijdens een vakantie in Limburg zijn wij er geweest, heel indrukwekkend.
  Schattig popje heb je gekocht. Die pompoentjes zijn wel heel erg mini, leuk! Mooie speldenkussentjes en stitcherie. Fijne borduurweek!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig en indrukwekkend de foto's van Margraten.
  Je handwerk is weer beeld schoon en wat leuk die kussentjes! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De begtraafplaats is erg indrukwekkend. wij zijn er een paar jaar geleden gewest toen we in Margraten met vakantie waren. Iedere Nederlander zou er 1x in z'n leven een bezoek gebracht moeten hebben. Zo gaat dat... je woont er in de buurt en komt er niet van om te gaan. Maar je bent er nu geweest toch! Je handwerk ziet er weer prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je speldenkussentjes zijn weer top zoals altijd en zo handig met dat zakje erop voor je schaar! Leuk, die minipompoentjes! En de stitchery voor de pronkrol is ook zo supermooi!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is het werken aan de lap verslavend hè. Jij gaat ook als een trein.... Heerlijk om met elkaar zo bezig te zijn en te genieten...

  Gelukkig hoeven we niet meer te lang te wachten.

  Fijn weekend,
  Willeke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...