Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!donderdag 15 mei 2014

Onze club bestaat 15 jaar !

Het is bijna niet voor te stellen maar onze club bestaat 15 jaar. Wat begon met cursussen geven in Hardanger borduurwerk en Merklappen ontwerpen is uit gegroeid naar een club van 19 dames. Wel gedeeld in 2 groepen dat ik genoeg tijd en aandacht heb voor iedereen.
Dames bedankt voor de afgelopen jaren zonder jullie trouwe bezoeken was het nooit zover gekomen en ik geniet elke keer steeds weer. Wat hebben we de afgelopen jaren met zijn allen veel ondernomen wat betreft onze uitstapjes en steeds weer heel leuke en mooie borduurwerken te maken.
Hadden we met onze tweede expositie met zijn allen een pronkrol gemaakt, klik op
Jessies Handwerkclub voor de foto's, het 10 jarig bestaan vriendschapslappen, nu hebben we tafel- kleden/loper/dekservet/kussen of placemat gemaakt met onze namen erop. Ieder heeft een klein gedeelte mee gebracht van de afgelopen jaren om te showen, geniet mee!

De dag begon natuurlijk met koffie/thee, broodjes en heerlijke Limburgse vla.


 
 
 

 
Sabine van Naald en Draad was weer aanwezig met haar winkel, ze bracht voor iedereen een cadeautje mee in de vorm van boekjes van Zweigart met verschillende patronen. Dat was natuurlijk een welkome verrassing zoals je kan zien. 
 
 
 
 
 
 
In ons lokaal hadden we onze creaties gelegd om te showen, de gehaakte plaid was door Marian gemaakt. Heel leuke kleuren heeft ze gebruikt! 
 
Dit tafelkleed is ook gemaakt door Marian, als je goed kijkt kan je wat gedeeltes van de namen zien. Zij heeft het heel vrolijk opgevuld met bloemen, fruit en vlinders en krijgt een plaatsje op haar balkontafel.
 
Tafelkleed gemaakt door mij, rechts achter zie je het Marker geurhangertje, een hanger moet er nog aan bevestigd worden.
 
Marker geurhanger.
 
 
Mijn tafelkleedje.
 
 
Creaties van Annie en Willy.
 
Placemat gemaakt door Annie.
 
Dekservet gemaakt door Wies met in het midden Hardangerborduurwerk.
 
Werkjes nog van Willy.
 
Gemaakt door Ria.
 
In plaats van een tafelkleedje heeft Frida er een verrassend mooi kussen van gemaakt.
 

 Kant motieven gemaakt door José.
 
Wordt vervolgd! 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...