Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 6 juli 2014

Allerlei

De randen zijn weer klaar, vind ze de laatste weken heel gewoontjes en heb zelf weer wat toegevoegd.


Mijn ander werkje vordert heel langzaam doordat er steeds leuke verassingen waren en die pik ik dan graag mee. Met mijn dochter ben ik naar een winkeltje geweest waar oude servies delen verkocht worden, de opbrengst is dan voor een goed doel. Kijk wat ik er vond een serveerschaaltje voor bij mijn Engels rood verzameling, en de prijs was 2 euro. Ik ben er heel blij mee!
        

Tegen over het winkeltje was een antiek winkel en daar vond ik stof heel dun en doorzichtig bedrukt met roosjes. Dus gelijk daar 1 meter van meegenomen, ik heb er 10 geurzakjes van gemaakt, 5 gevuld met lavendel en de andere met rozen potpourri. Mijn kamer is gevuld met deze heerlijke geur.

Groene lintje gevuld met lavendel, het rose met rozen.


Vorige week kwam er onverwacht een logé, een van onze kennissen kwam met de vraag of we 2 weekjes hun hondje Fleur op vakantie wilden nemen. Nu hadden we deze nog nooit op vakantie gehad en is hij 2 daagjes op proef geweest, het ging heel goed heel erg lief en aanhankelijk. Vanaf 18 Juli tot 1 Augustus is zij bij ons, dan zal het handwerken er weer veel bij inschieten, de kleinkinderen komen dan ook vaak om met het hondje te wandelen.

Komende week gaan we er een paar daagjes op uit, we overnachten in Huizen, gaan natuurlijk ook naar haar en omgeving en zeer zeker ook naar Marken. Daar krijgen jullie uiteraard ook een verslag van.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...