Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zaterdag 9 augustus 2014

Zomer 2014

Enkele weken geleden plaatste ik mijn laatste bericht, hierin is veel gebeurd. Mijn vriendin waar ik al eerder over schreef is overleden aan slokdarmkanker, gelukkig zijn we nog bij haar geweest voor haar overlijden en hebben we afscheid van haar kunnen nemen. Onze vriendschap was als vanouds weer op gebloeid en hebben nog korte tijd van elkaar mogen genieten. Het is goed zo, ik heb er vrede mee.
Gelukkig hadden we in deze periode het Teckeltje Fleur op vakantie die ons veel liefde en afleiding bracht. De kleinkinderen vonden het geweldig om met haar te komen spelen en wandelen. Het weer was ons goed gezind en we hebben elke dag een wandeling kunnen maken, onze flat ligt heerlijk in het groen en nodigt uit om te wandelen.

Onze twee kleinzonen met Fleur.

Er tussendoor even op het speelveld.Spelen en in het zonnetje liggen, ze voelde zich helemaal thuis.

Van het handwerken is natuurlijk niet zoveel terecht gekomen, de randjes zijn wel bij gewerkt en het merklapje vordert ook langzaam.
9 opmerkingen:

 1. Mooi je merklap Jessie
  En zo te zien heb je een heerlijk weekje achter de rug
  Verdrietig om afscheid te moeten nemen van iemand die je zo lief die
  Sterkte
  Fijn weekeinden groetjes vanuit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk zo'n hondje "even" bij je aan het logeren. Leuk dat je kleinzoons met de tekkel wilden spelen en wandelen. Je randjeslap ziet er prachtig uit. Ik vind je pauwen juweeltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Afscheid nemen valt niet altijd mee. Fijn dat jullie elkaar nog even gezien hebben en dat jullie vriendschap de laatste tijd weer opgebloeid is ! De teckel en je kleinkinderen boden afleiding en liefde op het juiste moment.......
  Ik ben net begonnen aan de SAL van blackbird, gewoon met de kleuren van de echte sampler omdat ik juist die zo mooi vond.........
  Fijn weekend verder,
  Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het heeft blijkbaar zo moeten zijn, dat jullie vriendschap weer zo was opgebloeid. Je hebt je vriendin bijgestaan in die zware tijd.
  Je randjeslap is bijzonder mooi, zo ook het BBD merklapje. Leuk weer een ander kleurencombinatie.
  Lieve groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Verdrietig dat je afscheid hebt moeten nemen, Jessie. Fijn dat jullie nog een goed contact hebben gehad en afscheid hebt kunnen nemen.
  Met de kleinkinderen en de oppashond kom je dan weer in een heel ander ritme.
  Nog een goed weekend verder!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Afscheid nemen van een geliefd iemand is en blijft moeilijk, maar fijn dat je er nu vrede mee hebt. Ook fijn dat je kon genieten van je kleinzonen en dat schattige hondje! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Triest van je vriendin Jessie. Fijn dat jullie weer contact hadden de laatste tijd.
  Leuk om je kleinzoons zo bezig te zien met de logee. Wat zijn je borduurwerkjes mooi. Sterkte en groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. veel sterkte toegewenst! gelukkig wat afleiding in het verzorgen van de hond, daar zijn dieren goed in.
  en je kleinzoons zijn leuke knullen!
  het borduren komt vanzelf wel weer, en wat zijn je randjes mooi!
  groetjes miek

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel spijtig van je vriendin, veel sterkte, maar je wist het wel dat dit ging komen. Gelukkig hebben jullie toch weer een goed contact gehad en dat geeft toch een goed gevoel. Leuk om zo'n hondje te logeren te hebben en dat je kleinkinderen er zich mee amuseren dan. Je borduurwerkjes zijn zoals altijd weer piekfijn en oh zo mooi!!
  Lieve groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...