Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!vrijdag 22 augustus 2014

Heel wat anders

Deze week hebben we met een stel vriendinnen een workshop gedaan met metaaldraad, deze werd gegeven in het klooster van het missiehuis Onze Lieve Vrouwe van de Apostelen in Sittard. Dit is gekocht door M. Vondenhoff als woonruimte annex hobby / webshop.
Een prachtige locatie met veel ruimte en alles overzichtelijk gerangschikt, wat de workshop inhoudt laat ik je op de volgende foto's zien.


Dit is het basisboek geschreven door M. Vondenhoff, oneindig veel ideetjes om met draad te werken. Wij gingen engeltjes maken voor de Kerst, nou dat was nog niet zo makkelijk want je krijgt aluminium draad wat je met je vingers moet gaan vormen. Ik zal je bekennen dat dit niets is voor mij, het is eens wat anders maar ik houd het fijn bij mijn borduurwerk. Dit is mijn creatie
Het kleine engeltje rechts met het kale hoofdje is niet af, er was geen tijd meer voor. Er is natuurlijk veel gelachen, geen engeltje was het zelfde. Het was een gezellige avond en daar doe je het voor.
Voor wie meer interesse heeft www.hobbytrend.eu

10 opmerkingen:

 1. Hallo Jessie,
  Leuk zo'n workshop. Het zijn leuke engeltjes, straks ook leuk voor Kerst.
  Kan me voorstellen dat het gezellig was met zoveel vrouwen bij elkaar.
  Ik wens je een mooie weekend!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuk idee om dit samen met vriendinnen te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hello!

  Thank you for visiting my blog and following.

  Your blog is lovely with beautiful stitching and stunning photos.
  Happy weekend (:

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kan er mooie en leuke dingen mee maken denk ik, maar dan zal je al wat ervaring moeten hebben vrees ik. Je engeltje is wel prachtig geworden! Maar ook dit lijkt me niks voor mij.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk Jessie. Iets heel anders, maar toch wel met draden.
  Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gezellig zo'n workshop met z'n allen. Ondanks dat het niet je ding is vind ik je engeltje wel erg geslaagd. En wat het blote bolletjes van het kleine engeltje betreft: er zijn genoeg baby's zonder haar, dus dan is dat ook opgelost. Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Altijd leuk zo'n workshop. Maar als deze techniek je niet ligt was het gelukkig maar één avond. Stel je voor dat het een cursus was van enkele weken!
  Toch ziet het engeltje er grappig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gerard het was een verassing, we wisten dat het met gouddraad was ( het kon ook heel dun draad zijn) maar je moet veel kracht gebruiken met je vingers.
  Deze kracht gebruik ik liever voor het borduren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. great !
  Greetings from Poland :)
  Katarzyna

  www.sajuki.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wou dat ik daar bij was geweest, wat schitterende
  Groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...