Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 11 januari 2015

Sal randen 2014 klaar!

De randen van Sal 2014 zijn klaar, nooit meer zal het in mijn hoofd komen om aan zo'n project mee te doen. Het waren elke week 2 randen in plaats van een, en daar gaat toch wel heel wat tijd in zitten en al je andere werkjes blijven liggen (bijna dan).
Zo genoeg gezeurd, ik zal het jullie laten zien. Af en toe zijn er wat andere randen tussen geplaatst omdat ik sommige helemaal niet mooi vond.
Net als op het einde, krijg je daar wat fietsers op een rij. Dat zijn in mijn ogen geen randen, gelukkig had ik nog een stukje over om er op het einde een merklapje op te maken.
De achterkant heb ik gevoerd.

Deze oude klos heb ik jaren geleden gekocht, er zaten meters van dit prachtig kant op. Dit heb ik eraf gehaald en nu zit er de randenrol opgerold.


Afgelopen week schrokken we het s'morgens om 8 uur van loeiende sirenes van vier grote brandweerwagens die richting onze flat kwamen. Op de twaalfde verdieping recht boven ons was er brand uitgebroken in de keuken, bewoond door een man van Syrische afkomst. Hij woonde sinds juli vorig jaar hier en kan nog geen woord van onze taal. Hij heeft eerst geprobeerd het zelf te blussen en is daarna in paniek op alle deuren gaan slaan. Het enge hiervan was dat er verschillende mensen wonen die pas een operatie hadden ondergaan en zich nog niet konden verplaatsen zonder hulp. Door de verwarring was de brandweer veel te laat gealarmeerd en is de woning totaal uitgebrand. Gelukkig was de hulpverlening er meteen en zijn er geen slachtoffers gevallen, maar ik kan je vertellen dat het heel eng is.
Toch heb ik vanachter het raam een paar foto's gemaakt.
14 opmerkingen:

 1. Je randjes zijn erg mooi geworden. En wat eng he zo'n brand boven je. Ik heb het ook meegemaakt jaren terug was bij mij midden in de nacht en schuin boven mij. Ook helemaal uitgebrand. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen bij jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je randjes zijn wel mooi. Heb ook schrik om aan zo'n groot project mee te doen, geraak nooit bij. Dat heb je als je nog andere zaken doet. Maar eens geraakt het toch af.
  Groetjes, Chris

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk dat je de randjesrol af hebt en wat leuk dat je er motiefjes naar eigen smaak bij hebt geborduurd. Meedoen aan een groot project als dit heeft idd een negatieve kant zoals jij die beschrijft maar het heeft ook een voordeel. Doordat je steeds een stok achter de deur had heb je nu wel een geweldig werkstuk.
  Da's schrikken van die brand zo vlak boven je, gelukkig is iedereen ongedeerd gebleven. Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt er wel iets moois van gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is hij mooi geworden

  en ja schreef je al over de brand, maar wat een schrik!

  Veel handwerk plezier deze week

  Groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook meegedaan met de randjes, maar ben bij randje 19 blijven steken. Ik ga het nog wel afmaken maar zal niet snel weer aan zoiets beginnen.

  Het is wel mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoewel je geen randjes meer borduurt op deze wijze, zijn ze toch mooi geworden, Jessie. Ook omdat je er een eigen touch aan gegeven hebt geeft dat meer waarde. En prachtig afgewerkt!
  Dat was wel even een schrik met de brand. Je hoefde dus zelf niet te evacueren. Dat is altijd mijn schrik als ik denk dat dat er ook in mijn flat brand zou kunnen uitbreken.
  Ik wens je een mooie week!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je Randenlap is beeldschoon geworden !!! de kleuren zijn prachtig !! Ik heb gisteren mijn lap weer uit de kast gehaald en ga vanavond kijken of ik weer wat kan borduren , en bij mij komen er ook geen fietsers op hoor !!
  en als ik niet kan borduren ga ik maar verder met mijn sokken !! :-)
  liefs, patti

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een schrik zeg, zo kortbij! Het is zo snel gebeurd en als je de taal dan ook nog niet kan wordt het wel heel moeilijk. Gelukkig hoefden jullie nog niet te vluchten.
  Je randenlap is supermooi geworden, netjes afgewerkt en gevoerd, past perfect op die grote klos!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ondanks dat je het niet helemaal eens was met de randjes, is het wel een mooie eigen lap geworden ! Weer iets af ! Kan je weer verder met Marken......hoe gaat het er eigenlijk mee ? Gelukkig dat de brand zich tot 1 appartement beperkte, maar het lijkt mij wel schrikken als er brand in je flat is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het Marker project ligt nog even aan de kant, ben nu aan de merklap bezig die ik wil af maken.

   Verwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zoals je al weet, ga ik ook niet meer 2015 randjes doen. Ik heb genoeg van de randjes -hype. Jouwe is mooi en lekker eigen!
  Een brand bij je in de flat is heel beangstigend, maar gelukkig geen slachtoffers. Ik heb in mijn eentje (mijn vrouw was in Nederland) een felle schoorsteenbrand meegemaakt. De vlammen sloegen meters uit de schoorsteen. De vrijwillige brandweer kwam binnen 10 minuten en hebben alles geblust, de ingebouwde houtkachel verwijderd, alle roet-resten weggehaald. De schoorsteen van onder tot boven gecontroleerd op brandscheuren en toen mocht ik nabibberend alles gaan soppen en dweilen... Brand is ook vreselijk vies!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hij is wel schitterend geworden Jessie, ik heb alle randen opgespaard, want was ook halverwege opgehouden, en ben ze nu in een nieuwe vorm aan het maken, nee zulke projecten zijn ook niets voor mij, daar ben ik nu ook achter gekomen , want halverwege raakte ik de weg kwijt!

  Afschuwelijk dat je dit mee moest maken, want brand! je bent echt alles kwijt!

  Liefs van uit Zweden en een fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...