Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zaterdag 27 februari 2016

Friesche merklap van Jacob de Graaf's.

Enkele weken geleden kreeg ik van haar een link naar deze site waarop prachtige patronen van merklappen te koop zijn tegen een redelijke prijs. Daar stond een patroon van een rode Friesche merklap in, wow wat is die mooi. Deze wilde ik wel maken en bestellen, terwijl ik hier mee bezig was kwam er in mijn herinnering een andere rode merklap voorbij.
Eerst even in mijn verzameling patronen gaan zoeken, jawel enkele maanden geleden vond ik in de Crosstitch collection (Engels handwerkblad) dit patroon.

Stof en garen had ik in huis, ik kon meteen beginnen.

Zover ben ik nu, het stof is 12 draads linnen en het garen is Sajou kleur 6534. Dit garen heb ik bij steekjes & kruisjes in Huizen gekocht. Fantastisch om mee te werken, je werkt met een draadje oersterk en krult niet. Denk dat ik met een bolletje uit kom, er zit 110 meter op.
De merklap heeft de afmeting van 23 x 26 cm.


Al mijn voornemens wat betreft wat nog allemaal af moet liggen weer even aan de kant, dit zal wel bij velen van jullie herkenbaar zijn.
Bij mijn wekelijks bezoek aan de Action vond ik tot mijn grote verbazing weer nieuwe deco hangertjes.


Klavertje vier erop geborduurd, op de achterkant komt de
tekst Veel Geluk!         
                                    
Een vlinder, er lagen ook weer hartjes, weer genoeg om ons hart aan op te halen. Fijn weekend en veel inspiratie!!!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...