Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 8 mei 2016

Dagje Naald en Draad Roermond

Eindelijk weer een dagje naar een handwerkzaak, de keuze is niet meer groot omdat we altijd met het openbaar vervoer reizen. We worden allemaal ouder en er komen beperkingen, want inhoudt dat we niet meer uren kunnen reizen. Gelukkig ligt Roermond voor ons op een toelaatbare afstand, dus vergane dinsdag naar Roermond. Met de trein ging prima, maar in Roermond kwam onze bus maar niet opdagen. Na het bord eens te hebben geraadpleegd kwamen we tot de ontdekking dat deze niet reed tijdens de schoolvakantie (helemaal niet aan gedacht). Na een telefoontje met Sabine, ze wist dat we kwamen (op deze dag normaal gesloten maar omdat wij met een groepje zijn voor ons geopend) was er toch nog een lijn die er via een andere route kwam.
We hebben weer heerlijk rond kunnen snuffelen en natuurlijk kopen, na een heerlijk kopje koffie/thee met cake keerden we huiswaarts. Sabine is altijd zeer gastvrij en bood ons een lift aan met haar bus voor de terugweg naar het station. Sabine nogmaals bedankt voor je gastvrijheid en tot een volgende keer!
Hieronder een kleine impressie.


De merklap ingelijst.

10 opmerkingen:

 1. De merklap is prachtig. Gr. Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De merklap is supermooi, ingelijst nog mooier nu. Wat een prachtig handwerk was er daar te zien, een streling voor het oog!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd leuk en super gezellig met elkaar in zo'n snoepwinkel toch...............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd gezellig zo'n dagje uit met zijn allen.
  De merklap is mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk zo'n dagje uit met elkaar. Heb je nog leuke dingen gekocht? Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nienke wat stof en garen heb ik gekocht, kan bijna zelf een winkel beginnen.
   En een hele waslijst voor de mensen die niet in staat waren om mee te gaan!

   Verwijderen
 6. Sabine must be a very special Lady to wait for your group, lovely stitching and what a beautiful framed piece.

  Blessings
  Catherine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een lief gebaar van Sabine! Eerst al om voor jullie speciaal open te gaan en dan ook nog jullie naar het station brengen Wat een leuke en prachtige dingen laat je zien. Dat was een middag genieten, dat staat we vast!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gerard, Sabine komt ook altijd met haar winkel naar ons toe als we een feestje houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk rond gesnuffeld in een leuk winkeltje..........liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...